Axel Boomgaars: “Twee dingen zijn tegelijkertijd waar. Met plezier had ik nog een periode in Ouder-Amstel meegewerkt aan betaalbare woningen, opkomen voor kwetsbare inwoners en het vergroenen en verduurzamen van de gemeente. Maar nu mijn partij mij vraagt om in Hoorn aan dezelfde idealen te werken, is dat ook een prachtige kans. Het is een mooie en uitdagende gemeente. Daar bouw ik graag mee aan het verbeteren van de stad, Blokker en Zwaag.”

De gemeente Hoorn ligt in Noord-Holland, in de regio West-Friesland, en telt bijna 75.000 inwoners. Boomgaars is door de lokale GroenLinks-afdeling gevraagd om hun kandidaat-wethouder te worden als zij tot de coalitie toetreden. Na het informatieproces in Hoorn is sinds 26 april duidelijk dat GroenLinks gaat onderhandelen voor een coalitie-akkoord. Boomgaars wordt een van de mede-onderhandelaars. Hij is niet meer beschikbaar voor nog een termijn als wethouder in Ouder-Amstel en zal de komende tijd zijn taken afronden.

Talent valt op
Femke Soppe, fractievoorzitter van GroenLinks Ouder-Amstel: “We balen natuurlijk als een stekker dat we Axel moeten gaan missen. Hij heeft de afgelopen vier jaar laten zien dat GroenLinks in Ouder-Amstel het verschil kan maken. Bovendien heeft Axel meerdere moeilijke dossiers tot een goed einde weten te brengen. Graag hadden we hem dat nog een periode zien doen, maar we snappen dat zulk talent opvalt en gunnen hem deze stap heel erg.”

Coalitie-onderhandelingen Ouder-Amstel gaan door GroenLinks Ouder-Amstel voert op dit moment coalitie-onderhandelingen met Ouder-Amstel Anders en de VVD. Alle drie partijen hebben aangegeven door te willen gaan met de coalitie-onderhandelingen. GroenLinks Ouder-Amstel zal binnen afzienbare tijd een nieuwe wethouderskandidaat leveren