Bestemmingsplan Van der Looskwartier definitief na intrekking beroep

Geschreven door Op 15 juni 2024

De woningbouw in het Van der Looskwartier in Ouderkerk kan doorgaan nu het beroep tegen het bestemmingsplan is ingetrokken.

De Raad van State zou op dinsdag 11 juni een zitting houden over het beroep dat omwonenden hadden ingesteld tegen het bestemmingsplan van de woningen van het Van der Looskwartier in Ouderkerk. Dit beroep is echter onlangs ingetrokken door de bezwaarmakers. Dit betekent dat het bestemmingsplan dat door de gemeenteraad van Ouder-Amstel op 22 december 2022 is vastgesteld, onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan maakt de bouw van 32 woningen mogelijk op de locatie van het voormalige Van der Looschool. Het gaat om 12 eengezinswoningen en 20 appartementen, waarvan 8 sociale huurwoningen. De woningen zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen, zoals starters, senioren en gezinnen. Het plan voorziet ook in een groene inrichting van het openbaar gebied, met onder meer een speelplek en een wandelpad.

De gemeente Ouder-Amstel is blij dat het bestemmingsplan nu definitief is en dat de woningbouw in het Van der Looskwartier kan starten. De gemeente vindt het belangrijk om meer woningen te realiseren in de gemeente, vooral voor de eigen inwoners. De verwachting is dat de bouw in het najaar van 2024 kan beginnen. De ontwikkelaar, VORM, zal binnenkort meer informatie geven over de verkoop en de verhuur van de woningen.

Auteur: Martin Roodenburg

Foto: Afbeelding afkomstig van website Eigen Haard


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp