Ouderkerks zwerfvuilgroep wint Amstellandprijs 2024

Geschreven door Op 15 juni 2024

De Ouderkerks zwerfvuilgroep, en in het bijzonder Cindy Zeinstra en Jos Mulder, hebben de Amstellandprijs ‘Beschermer van het Jaar 2024’ gewonnen. De prijs werd uitgereikt door het bestuur van de Stichting Beschermers Amstelland tijdens de Amstellanddag afgelopen zondag 9 juni. De Amstellandprijs voor Beschermer van het Jaar is dit jaar in het leven geroepen om een nieuwe traditie te beginnen. Met deze prijs wil de stichting haar waardering uitspreken voor een persoon, groep of instelling die zich inzet voor het behoud van het mooie cultuur-historische open landschap en de identiteit van het gebied.

Cindy Zeinstra richtte ruim zes jaar geleden samen met haar moeder een zwerfvuilopraapgroep op. En de bijbehorende Facebook-pagina Ouderkerkszwerfafval. Inmiddels heeft de Facebookgroep 91 leden met 15 echt actieve leden die regelmatig vuil oprapen. Jos Mulder is een van de trouwste leden van de groep, die elke dag wel een aantal zakken vol maakt. Samen hebben ze al duizenden kilo’s afval uit de natuur gehaald. Ze doen dit niet alleen voor het milieu, maar ook voor de schoonheid en de beleving van het landschap. Ze hopen zo ook andere mensen te inspireren om hun steentje bij te dragen aan een schoner Amstelland.

De Stichting Beschermers Amstelland is onder de indruk van de inzet en het enthousiasme van de Ouderkerks zwerfvuilgroep. Zij zien hen als echte ambassadeurs voor het gebied, die met hun acties een positief signaal afgeven. De stichting hoopt dat de Amstellandprijs een stimulans is voor de groep om door te gaan met hun goede werk, en dat het ook anderen motiveert om zich aan te sluiten of een eigen initiatief te starten. De prijs bestaat uit een oorkonde, een bos bloemen en een bedrag van 500 euro, dat de groep kan besteden aan materiaal of activiteiten voor het opruimen van zwerfvuil. De stichting feliciteert Cindy, Jos en alle andere leden van de Ouderkerks zwerfvuilgroep van harte met deze welverdiende erkenning.

Auteur: Daniel Zondervan

Foto: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp