Bloemen voor biodiversiteit bij nieuw fietspad A2

Geschreven door Op 10 april 2021

Afgelopen week is de berm ingezaaid langs het vernieuwde fietspad naast de Rijksweg A2. Er is gebruik gemaakt van twee soorten bloemenmengsel die voor meer biodiversiteit moeten zorgen. Op de bloemen komen bijen, vlinders en vogels af. In het bloemenmengsel zitten onder andere Duizendblad, Scherpe boterbloem, Gewone Margriet, Gewone Brunel, Sint janskruid, Fluitenkruid en Rode Klaver.

Bloemenmengsel
Foto: Bloemenmengsel

Bloemenmengsel voor meer biodiversiteit

De komende maanden gaan de zaden kiemen en zijn er dit jaar al bloemen te zien. Vanaf het tweede of derde jaar wordt het resultaat nog bloemrijker. “Het gaat niet goed met de bij en andere insecten. Als gemeente Ouder-Amstel proberen we op verschillende manieren de biodiversiteit te stimuleren in de gemeente. Dit is daar een mooi voorbeeld van”, aldus Axel Boomgaars (leefomgeving). Ook wethouder Rineke Korrel (verkeer) is enthousiast, “Een fietsritje wordt zo nog leuker. Niet alleen een goed en veilig fietspad maar straks ook een zee aan bloemen waar je langs fietst.”

Wethouders Rineke Korrel en Axel Boomgaars helpen bij het inzaaien van de berm
Foto: Wethouders Rineke Korrel en Axel Boomgaars helpen bij het inzaaien van de berm.

Onderhoud fietspad

Vorig jaar heeft het fietspad een nieuwe laag asfalt gekregen omdat deze in zeer slechte staat was. Dat was meteen een mooie gelegenheid om ook de berm onderdeel te laten zijn van de werkzaamheden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp