Steeds meer jongeren game-verslaafd. Informatiebijeenkomst op 20 april.

Geschreven door Op 18 april 2021

Huisartsen en JGZ instellingen luiden de noodklok, omdat steeds meer jongeren verslaafd raken aan gamen, helemaal nu de coronamaatregelen aanhouden. Voor deze jongeren en hun ouders organiseert Brijder Jeugd over dit onderwerp een online bijeenkomst op dinsdag 20 april. Tijdens deze online bijeenkomst ‘Gamen een zegen of een zorg’, vertellen twee professionals meer over de rol die gamen heeft voor jongeren.

Wat doe je als gamen de overhand neemt? Hoe praat je als ouder daarover met je kind? En waar ligt de grens tussen een echt probleem en een leuke hobby? Het zijn vragen waar ouders en jongeren mee kunnen worstelen. “We ontvangen steeds meer signalen van huisartsen die jongeren in hun praktijk krijgen met een gameverslaving”, zegt wethouder jeugd Frank Berkhout. “Ouders zitten met hun handen in het haar en weten niet hoe ze hun kinderen kunnen helpen. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat er hulp en voorlichting komt en organiseren we dit samen met Brijder.”

De online informatiebijeenkomst over gameverslaving is dinsdag 20 april van 19.30 tot 20.20 uur. Tijdens deze bijeenkomst kunnen in een veilige, afgeschermde omgeving vragen gesteld worden aan experts. De vragen worden zoveel mogelijk direct beantwoord. De bijeenkomst is te volgen via laptop, computer of tablet.

Inschrijven kan gratis en makkelijk via deze link. Wie vragen heeft kan mailen naar: preventie@brijder.nl of bellen met: 088-3582260.

bron: weekbladvoorouderamstel.nl


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp