Boccaccio in St. Urbanuskerk

Geschreven door Op 13 oktober 2023

Na het succesvolle optreden van vorig jaar is er op 15 oktober opnieuw een optreden van de Gooise Operettevereniging. Dit keer brengen ze u het verhaal van Boccaccio ofwel de Prins van Palermo die leefde van 1313 tot 1764.

Het is een operetta van Franz von Suppé die speelt in het Florence van de vroege renaissance. De liefdesvertellingen van de dichter Boccaccio zorgen voor opschudding en de lokale bevolking is verdeeld in de vrouwelijke fans van zijn schandalige verhalen en hun jaloerse echtgenoten. De echtgenoten smeden een complot om die Boccaccio de stad uit te jagen en hem op te sluiten. Maar hij heeft andere plannen, waaronder de hand van de dochter van de hertog, Fiammetta, te winnen, wat hem uiteindelijk lukt nadat hij in de gunst is gekomen bij de hertog.

Zo’n 25 zangers en zangeressennemen u vóór de pauze mee in het verhaal en na de pauze brengen ze een aantal melodieën uit operette en musical als Im Weissen Rössl en het Vilja lied. Alles onder de bezielende leiding van dirigent Miroslav Dimitrov en regisseur Martin Pleyte, en natuurlijk met pianist Matthijs Jongen.

Van al dat moois kunt u genieten op 15 oktober om 15.00 uur in de St. Urbanuskerk, Achterdijk 1, 1191 JG in Ouderkerk aan de Amstel. Natuurlijk bent u na afloop weer welkom voor een hapje en een drankje en een ‘meet-and-great’ met de artiesten.

Kaarten à €15,00 zijn te koop via https://www.facebook.com/MuziekindeUrbanus Bij Bakker Out zijn tot en met de zaterdag vóór het concert kaarten verkrijgbaar en vlak vóór aanvang van het concert ook bij de ingang.

We zien u graag weer.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp