Boete is goedkoper dan parkeren

Geschreven door Op 20 april 2019

Wie langer dan twaalf uur in Amsterdam parkeert, kan beter een boete pakken, dat is voordeliger

Het is druk in het centrum van Amsterdam, dat zal u niet zijn ontgaan. Bewoners, dagjesmensen, winkelend publiek en forensen krioelen door de stegen en langs de grachten.
Wie er weleens met de auto komt, bijvoorbeeld voor werk of een familiebezoek, weet dat hij drie paar ogen moet hebben om niet per ongeluk een toerist aan te rijden die zich slingerend op zijn huurfiets door de stad beweegt.

Maar het grootste ongemak is op een ander terrein te vinden: het parkeerbeleid. Het uurtarief werd deze week opgeschaald naar 7,50 euro. De verhoging is bedoeld om het centrum van onze binnenstad te ontzien en bezoekers aan te sporen om over te gaan op andere keuzes.

Dat gaat natuurlijk helemaal niet werken. Wat de lokale coalitie nu doet, is autorijden steeds meer tot een luxeproduct maken, iets wat alleen rijke mensen zich nog kunnen permitteren, omdat ze niet schrikken van een paar eurootjes meer of minder.
Het is dus een totaal verkeerd signaal richting de gewone man, zowel binnen de eigen stad als daarbuiten, die te horen krijgt dat sommige plekken niet voor hem bedoeld zijn maar alleen voor burgers met een goedgevulde portemonnee.

Bron de Gelderlander


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp