Tijdelijke sluiting autoverhuurbedrijf door burgemeester

Geschreven door Op 20 april 2019

Burgemeester Langenacker heeft deze week autoverhuurbedrijf Urban Car Rental B.V. tijdelijk laten sluiten. Uit onderzoek van de politie blijkt dat huurauto’s van dit bedrijf regelmatig betrokken zijn geweest bij criminele activiteiten.

Criminelen huren de auto zodat ze minder snel gekoppeld worden aan strafbare feiten. In het geval van Urban Car Rental B.V. is zorgvuldig onderzoek gedaan door de politie. Dit liet duidelijk zien dat de gehuurde auto’s van dit bedrijf regelmatig gelinkt konden worden aan verscheidene misdrijven, zoals het dealen van drugs, verboden wapenbezit, ‘ripdeals’ (drugsdiefstallen) ernstige verkeersovertredingen en het plegen van inbraken.

Vrijdag 12 april 2019 ontving het autoverhuurbedrijf Urban Car Rental B.V. als eerste in de regio het besluit van de burgemeester van Ouder-Amstel tot tijdelijke sluiting van het bedrijf. Joyce Langenacker heeft de sluiting met de volgende verklaring toegelicht:

“De gezamenlijke inzet is bedoeld om ondermijnende activiteiten voor het voetlicht te brengen. Immers mensen uit de omgeving lijken er op het eerste gezicht meestal geen hinder van te ondervinden. Maar het gaat om georganiseerde criminaliteit die gebruik maakt van diensten van legale dienstverleners en producenten en de overheid. In dit geval Urban Car Rental faciliteert de criminele wereld. Die verdient daar geld mee en investeert dat geld in de ‘gewone’ wereld. Zo ontstaat sluipend een vermenging van boven- en onderwereld. Die vermenging ondermijnt en bedreigt onze samenleving en rechtsstaat.
Het is dus heel belangrijk dat wij als overheid gezamenlijk optrekken om deze activiteiten een halt toe te roepen.”

Het pand is op 17 april 2019 door de gemeente gesloten door de sloten te vervangen en het pand te verzegelen. De eigenaar heeft hieraan zijn volledige medewerking verleend.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp