Brand in Uilenstede

Geschreven door Op 7 februari 2021

Bij een grote woningbrand zaterdagavond in studentencomplex Uilenstede in Amstelveen zijn zeker 5 mensen gewond geraakt. Twee daarvan moesten naar het ziekenhuis omdat ze teveel rook hadden ingeademd. Politie, ambulance en brandweer waren er rond 22 uur. Vanwege de ernst van de brand kwam de brandweer met extra wagens en mannen. Zij moesten helpen bij de ontruiming van de flat. Door sterke rookontwikkeling werden 50 studenten geëvacueerd naar onder meer het sportcentrum in Uilenstede. Daar stond het Rode Kruis klaar met warmtedekens tegen de kou. De Amstelveense burgemeester Poppens kwam nog langs om de studenten een hart onder de riem te steken. De meeste studenten konden uiteindelijk weer terug naar hun kamer.

De brand is begonnen in de keuken op de 4e etage; wat er precies gebeurd is, wordt onderzocht.

Cathelijne Immink organiseert ivm de kosten van de schade ter dekking hiervan een Crowdfund actie.

Crowdfund

Zoals de meeste van jullie wel hebben gezien heeft er een heftige brand gewoed op onze Studentencampus Uilenstede. Verschillende eenheden hebben rook- en waterschade en er is zelfs een eenheid waar een hele kamer afgebrand is. We hopen natuurlijk dat de meeste kosten gedekt worden, maar de standaard inboedel verzekering dekt niet de hele schade. De gemeenschappelijke ruimtes zijn hier zelfs volledig van uitgesloten. Daarom organiseren wij een crowdfunding om deze mensen weer een stapje in de goede richting te helpen!

Het geld is begroot op de volgende posten en het geld zal gestort worden op de rekening van de VBU die zullen zorgen dat het geld op de goede plek terecht komt:

€3000,- voor de afgebrandde kamer
€2000,- voor de beschadigde woonkamers
€1000,- onvoorziene schade

Deze crowdfunding wordt georganiseerd door:
Evi, Nino, Maartje, Dilara en Rafael
Vereniging Buurtbewoners Uilenstede
Il Caffè.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp