Ademtest zorgt voor versnelling van het testproces

Geschreven door Op 6 februari 2021

In de teststraten van Amsterdam kan straks éérst een ademtest gedaan worden. Dit meldt de GGD Amsterdam. Hiermee is een negatieve uitslag vrijwel onmiddellijk duidelijk. De snelle ademtest SpiroNose, die momenteel wordt ingezet in de teststraat op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord, blijkt goed te werken en wordt sinds 3 februari ook in de teststraat in RAI gebruikt.

De komende maanden zal de snelle ademtest ook in de rest van Nederland worden ingezet. Overigens is het niet zo dat iedereen een ademtest kan doen. Dit hangt af van de beschikbaarheid. Bezoekers aan de teststraat horen ter plekke of ze een ademtest kunnen doen of niet.

Het gebruik van de snelle ademtest zorgt voor een versnelling van het testproces. Indien de SpiroNose een negatieve uitslag laat zien, kunnen de mensen meteen weer naar huis. Als de test geen negatieve uitslag kan bepalen, dan volgt er meteen een PCR- test of LAMP-test. Die testen worden op dezelfde locatie, tijdens dezelfde afspraak afgenomen.

Gebleken is dat tweederde van de bezoekers die zich laat testen na de snelle ademtest geen extra test meer nodig heeft. De snelle ademtest is namelijk zeer betrouwbaar bij een negatieve uitslag. In Amsterdam kunnen nu zo’n 600 ademtesten per dag worden gedaan. De komende weken wordt dit aantal verder opgeschaald naar ruim 2500 testen per dag.

 

Bron: ggd.amsterdam.nl


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp