Buitengebied krijgt glasvezel

Geschreven door Op 3 februari 2018

Het buitengebied van Groene Hart Noord krijgt glasvezel! 1 Februari werd bekend dat 53,9% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel Buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van de Ronde Venen, Stichtse Vecht en Ouder-Amstel.

En dat is reden voor een feestje! Piet Grootenboer (directeur) en Marleen van Manen (projectleider) van Glasvezel Buitenaf, brachten samen met wethouders van de gemeenten een toast uit op het behaalde succes.

Piet Grootenboer: “Het is best spannend geweest of we de 50% zouden halen. Maar dankzij de inzet van ambassadeurs in het gebied, de inzet van de gemeenten de Ronde Venen, Stichtse Vecht en Ouder-Amstel en de lokale verkopers is het gelukt. Er is ontzettend veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel.”

Glasvezel van cruciaal belang.

Ook wethouders van de gemeenten zijn opgelucht: “Glasvezel is cruciaal voor ons buitengebied. Inwoners kunnen tegenwoordig niet meer zonder snel internet. Ook voor de bedrijven is glasvezel van groot belang. Als gemeente zijn we heel blij dat het buitengebied van onze gemeenten binnenkort beschikt over een snelle, veilige en betrouwbare internetverbinding. Wij zijn vooral trots op alle ambassadeurs en lokale verkopers die zich enorm hebben ingezet om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Iedereen bedankt die hieraan heeft bijgedragen!”

Alsnog aanmelden en aanleg.

Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal 995 euro, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Glasvezel Buitenaf start met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat de eerste inwoners die een abonnement heeft afgesloten, eind 2018 gebruik kunnen maken van de diensten.

Meer informatie:

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp