Buurtbemiddeling Amstelland

Geschreven door Op 14 december 2019

Dit jaar hebben tot nu toe meer dan 245 buren zich gemeld bij Beterburen voor een bemiddeling door buurtbemiddeling Amstelland.
Het gaat dan om een verzoek tot ondersteuning bij een overleg tussen buren die overlast van elkaar ervaren door 2 buurtbemiddelaars.
Zoveel buren meldden zich aan, dat er al in januari een wachtlijst ontstond. Door de vele meldingen liep de wachtlijst snel op tot een periode van bijna 3 maanden in de periode augustus/september. Dit is voor buurtbemiddeling Amstelland een ongekende en voor iedereen een ongewenste situatie.
De buurtbemiddelaars, die dit werk onbetaald verrichten, hebben hun vrije tijd extra vaak gebruikt om iedereen tegemoet te komen. Meerdere nieuwe bemiddelaars zijn aangenomen en getraind om de vloed aan meldingen te kunnen aanpakken. Bemiddelaars die twee tot drie zaken gelijktijdig behandelden was geen uitzondering. Nu het einde van het jaar nadert,heeft buurtbemiddeling Amstelland de wachttijd kunnen terugbrengen tot slechts twee weken. Het slagingspercentage heeft er nauwelijks onder geleden. Nog steeds blijkt 2/3 deel van de bemiddelingen naar tevredenheid te worden opgelost. Dit is niet alleen het werk van de bemiddelaars, maar zeker ook van de buren die bereid zijn geweest om met elkaar tot duidelijke en uitvoerbare afspraken te komen.
Volgend jaar pas zullen de totaalcijfers van 2019 een exact beeld geven. Maar nu al is duidelijk te zien dat de inzet van de bemiddelaars en het geduld van de buren hun vruchten hebben afgeworpen. Buurtbemiddeling Amstelland biedt een kans om bij een moeilijke situatie tussen buren een nieuw en verbeterd begin een kans kan krijgen.

U kunt gerust een verzoek indienen of meer informatie opvragen bij info@beterburen.nl of telefonisch: 085-9022810 of via de website www.beterburen.nl (meldformulier) En met het uiteinde van dit jaar in het verschiet nog een volgende tip: geniet van de feestdagen en vier het samen. Buurtbemiddeling Amstelland wenst iedereen een voorspoedig en prettig nieuw jaar.

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp