Strengere corona-regels: avondklok en minder bezoek

Geschreven door Op 21 januari 2021

Strengere corona-regels: avondklok en minder bezoek

De regering wil binnen een paar dagen een avondklok invoeren. Dat betekent dat je straks tussen 20:30 uur en 04:30 uur niet meer op straat mag zijn. Mensen die zonder goede reden dan toch buiten zijn, kunnen een boete krijgen van 95 euro.

Dat heeft premier Rutte bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Zijn plan voor die avondklok bespreekt hij morgen met alle politici in de Tweede Kamer. Zij moeten het eerst goedkeuren.

Britse variant

Volgens de regering is de avondklok nodig omdat er nog steeds te veel mensen besmet zijn met corona. En dat kan nog erger worden door de Britse variant van het virus.
We moeten ons nog één keer schrap zetten, zeker nu de Britse variant hierheen komt.
premier Mark Rutte
Deskundigen verwachten dat een avondklok ervoor zorgt dat mensen minder snel bij elkaar op bezoek gaan. Daardoor zal de verspreiding van het corona-virus ook minder snel gaan, zeggen ze.
Een avondklok betekent dus dat mensen ’s avonds en ’s nachts niet naar buiten mogen. Voor sommige situaties wordt een uitzondering gemaakt:

In geval van nood
Als jij of iemand anders naar het ziekenhuis moet
Als je de hond uit moet laten (maar wel alleen)
Als je moet reizen voor je werk
Als je naar een begrafenis gaat
Als je van of naar het buitenland reist

De avondklok geldt voor iedereen, dus ook voor kinderen onder de 13 jaar. Het is nog niet duidelijk wanneer de regel ingaat.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp