De 800e uitzending van BEHIND THE GROOVES

Geschreven door Op 16 oktober 2021

Zaterdag 16 oktober vindt de 800e uitzending plaats van het programma BEHIND THE GROOVES. Dit wordt gevierd in een speciale uitzending van 21:00 tot 24:00 uur op Jamm FM.

Het programma zag het levenslicht op 2 april 2004. Remco Touwtje en Frankie Rodriquez waren destijds de drijfveren achter dit programma. Al vrij snel kwam DJ André de gelederen versterken en haakte ook Pieter van Veen aan, die menig interview voor zijn rekening nam met grote buitenlandse BTG gerelateerde artiesten van weleer.

Begin 2010 waaide er een frisse wind door de bezetting van Behind the Grooves, DJ André had de gelederen in een eerder stadium verlaten, Marcel van de Schraaf en Wilco Kruijt (beiden oud MidPoint Danceclassics) en Gerrit van der Kolk (liefhebber en later ook controller van de show(s)) zouden vanaf deze periode aansluiten. Nog voor het moment daar was besloten Frankie en Wilco beiden te stoppen met radio maken en bestond de basis vanaf dat moment uit Remco, Marcel en Gerrit. Aangezien Frankie en Wilco gestopt waren zaten we ineens zonder het wekelijkse mix item, daartoe hadden we in de eerste instantie Eric Buitendorp (o.a. bekend van de Amsterdamse clubs Toyshop, de BOC, De Schakel e.v.a.) bereid gevonden, uiteindelijk werd hij opgevolgd door onze huidige mixer DjE (Evert Reijn) (voorheen Discostyle).

In die periode was BTG ook regelmatig on tour en werd op verschillende radiostations uitgezonden.Rosa FM, DB962, Radio Aalsmeer en Dance Radio Amsterdam, om er maar een paar te noemen. Inmiddels wordt het programma al weer ruim 2 jaar uitgezonden op Jamm FM, de lokale omroep voor de gemeente Ouder Amstel met een luistergebied in groot Amsterdam op de 104.9 MHz FM en op DAB+ Kanaal 5A. BEHIND THE GROOVES, STILL GOING STRONG!!!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp