De streektelefoon met Nicole van der Spek over de buurtgezinnen

Geschreven door Op 23 oktober 2022

Afgelopen zaterdag in de uitzending. Luister hier de streektelefoon met Nicole van der Spek terug:

Buurtgezinnen.nl is een initiatief dat sinds 2016 in Ouder Amstel beschikbaar is.

Hoe werkt het?
Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen). Steunouders zijn ervaren ouders met een groot hart die graag wat willen doen voor een ander gezin.

Waarom Buurtgezinnen.nl?
Een belangrijk kenmerk van Buurtgezinnen.nl is vrijwilligheid. Het vraaggezin en steungezin, maken samen afspraken over de invulling van de ondersteuning. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren tot opvang van een kind op vaste dagen in de week. En van oppassen tot samen iets leuks doen met de kinderen. Maatwerk dus. Een ander kenmerk is continuïteit. De relatie tussen een vraaggezin en een steungezin is gebaseerd op onderling vertrouwen. Vertrouwen moet groeien. Het vraaggezin en het steungezin gaan in principe een langdurige relatie aan, zolang als zij dit zelf willen. De ondersteuning kan jaren duren. Soms is er hulp nodig tot de kinderen volwassen zijn. Dit bepalen de gezinnen zelf.

Woon je in Ouder Amstel, dan kun je je aanmelden via de aanmeldpagina op de website www.buurtgezinnen.nl . Dit geldt zowel voor kandidaat-vraaggezinnen als kandidaat-steungezinnen. 

Redactie: Pieter Kuijt


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp