Einde vaarseizoen voor de pontjes over de Amstel

Geschreven door Op 29 september 2021

Op donderdag 30 september kunnen fietsers en wandelaars voor de laatste keer dit jaar met veerpontjes De Smient en Fuut de overtocht maken over de Amstel. Met de start van de herfst is het vaarseizoen voorbij en plaatst beheerder Groengebied Amstelland de pontjes tot volgend voorjaar in de winterstalling.

Nog heel even

Het knusse overtochtje over de Amstel kan nog heel even. Pontje De Smient vaart tussen de Kalfjeslaan in Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Watergraafsmeer. Het pontje De Fuut gaan heen en weer tussen Amstelveen en de Ronde Hoep, ter hoogte van de Nesserlaan. Wandelaars en fietsers kunnen op donderdag 30 september van 12:00 tot 18:00 uur nog gebruik maken van beide pontjes. De overtocht kost 1 euro per persoon, die op een klassieke wijze aan de schipper betaald mag worden: cash.

Zelfbedieningspontje de Koet

De Ronde Hoep is ook te bereiken vanaf Amsterdam-Zuidoost via het pontje de Koet. Dit zelfbedieningspontje over het riviertje Holendrecht is het hele jaar door in de vaart. 

Beheer pontjes

De pontjes zijn in het beheer van het recreatieschap Groengebied Amstelland. Het recreatiegebied Groengebied Amstelland ligt tussen Amsterdam Zuidoost, Ouder-Amstel, Amstelveen en Diemen. www.groengebied-amstelland.nl.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp