Energievergoeding voor huishoudens met laag inkomen in Ouder-Amstel

Geschreven door Op 21 juni 2024

Nog tot 1 juli 2024 kunt u €800 aanvragen om uw energiekosten te verlagen

Gezinnen in de gemeente Ouder-Amstel die moeite hebben om hun energierekening te betalen kunnen in aanmerking komen voor de Energievergoeding. De gemeente wil deze gezinnen helpen door een energievergoeding aan te bieden. Deze vergoeding is bedoeld voor mensen met een laag inkomen die in een sociale huurwoning of een koopwoning met een lage WOZ-waarde wonen.

De energievergoeding is een eenmalige bijdrage van €800 die u kunt gebruiken om uw energiekosten te verlagen. U kunt bijvoorbeeld isolatiemateriaal, ledlampen, een zuinige koelkast of een slimme thermostaat aanschaffen. Zo kunt u niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een duurzamere gemeente.

Om in aanmerking te komen voor de energievergoeding, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw inkomen mag niet hoger zijn dan 120% van de bijstandsnorm. Uw vermogen mag niet meer zijn dan €6.225 voor een alleenstaande of €12.450 voor een gezin. U moet ook een bewijs van uw energieverbruik overleggen.

Als u denkt dat u recht heeft op de energievergoeding, kunt u deze nog tot 1 juli 2024 aanvragen. U kunt het aanvraagformulier downloaden van de website van de gemeente: www.ouder-amstel.nl/energietoeslag2023. U kunt het formulier ook ophalen bij het gemeentehuis of telefonisch aanvragen via 020-496 21 21.

Wacht niet te lang met het indienen van uw aanvraag, want er is een beperkt budget beschikbaar. De vergoeding wordt toegekend op volgorde van binnenkomst. Als u vragen heeft over de energievergoeding, kunt u contact opnemen met de gemeente via het bovenstaande telefoonnummer of via energietoeslag@ouder-amstel.nl.

De gemeente Ouder-Amstel wil u graag ondersteunen om uw energielasten te verlagen en uw wooncomfort te verhogen. Maak gebruik van deze unieke kans en vraag de energievergoeding aan!

Foto: Jammfm

Auteur: Daniel Zondervan


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp