Overlast van Vliegtuigen in Ouder-Amstel: Kort Geding om Extra Vliegverkeer te Voorkomen

Geschreven door Op 21 juni 2024

De komende zomermaanden zal de overlast van vliegtuigen boven Ouder-Amstel, evenals omliggende gebieden zoals Amstelveen en Diemen, aanzienlijk toenemen. Door onderhoudswerkzaamheden aan de Zwanenburgbaan, die van half juni tot half september duren, zullen de Buitenveldertbaan en de Oostbaan extra worden gebruikt. Dit zal resulteren in een toename van het vliegverkeer en de bijbehorende geluidsoverlast.

Stichting SchipholWatch en Platform Vliegoverlast Amsterdam Spannen Kort Geding Aan

Stichting SchipholWatch en Platform Vliegoverlast Amsterdam hebben aangekondigd een kort geding aan te spannen om dit extra vliegverkeer te voorkomen. De bewonersorganisaties stellen dat de extra inzet van de Buitenveldertbaan en de Oostbaan in strijd is met afspraken die eerder zijn gemaakt met de Luchtverkeersleiding, Schiphol en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Inwoners van Ouderkerk en Duivendrecht Getroffen

Niet alleen Ouderkerk, maar ook Duivendrecht zal de komende maanden meer hinder ondervinden van overvliegende vliegtuigen. Dit zal naar verwachting leiden tot een toename van geluidsoverlast en mogelijke verstoringen in het dagelijks leven van de bewoners.

Reden voor de Toename van Vliegverkeer

De Zwanenburgbaan wordt gedurende de zomermaanden gesloten voor noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden. Hierdoor moeten vliegtuigen worden omgeleid naar andere banen, wat resulteert in een grotere belasting van de Buitenveldertbaan en de Oostbaan.

Reacties van de Bewonersorganisaties

De bewonersorganisaties zijn bezorgd dat de extra overlast in strijd is met eerdere afspraken en roepen op tot naleving van de gemaakte afspraken om de overlast voor de bewoners te beperken. “Wij vinden dat de belangen van de omwonenden zwaar moeten wegen bij dergelijke beslissingen,” aldus een woordvoerder van Stichting SchipholWatch.

Conclusie
De komende maanden zullen uitdagend zijn voor de bewoners van Ouder-Amstel en omliggende gebieden door de toename van het vliegverkeer als gevolg van onderhoudswerkzaamheden aan de Zwanenburgbaan. De uitkomst van het kort geding, aangespannen door Stichting SchipholWatch en Platform Vliegoverlast Amsterdam, zal bepalen of er maatregelen worden genomen om de overlast te beperken.

Voor meer informatie en updates over deze situatie, kunt u de websites van Stichting SchipholWatch en Platform Vliegoverlast Amsterdam raadplegen.

Auteur: Daniel Zondervan
Foto: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp