Erika Spil Voorgedragen als Wethouder in Ouder-Amstel

Geschreven door Op 6 juli 2024

GroenLinks Ouder-Amstel heeft Erika Spil voorgedragen als nieuwe wethouder voor de gemeente Ouder-Amstel. Zij zal de opvolger worden van Jacqueline de Maa, die op 14 mei haar vertrek aankondigde. “Met Erika Spil halen we een wethouder met veel ervaring in huis. Erika heeft meer dan tien jaar ervaring als wethouder in zowel grote als kleinere gemeenten. Ook heeft zij ervaring op de portefeuilles die vrijkomen. Daarmee kan ze het gat dat Jacqueline achterlaat direct vullen en dat is erg prettig gezien de vele wisselingen van de afgelopen periode,” aldus GroenLinks fractievoorzitter Maarten de Groot.

Het vinden van een geschikte kandidaat voor een periode van minder dan twee jaar was een uitdaging, geeft Maarten de Groot aan. “Er waren gelukkig een aantal goede kandidaten, maar niemand uit de gemeente zelf. De fractie heeft de keuze voor Spil gemaakt op basis van haar ervaring en persoonlijkheid, en wij geloven dat zij Ouder-Amstel de komende periode goed verder kan helpen. Wij begrijpen dat haar recente vertrek uit Tiel wellicht vragen oproept, maar zij heeft ons overtuigd zich volledig in te kunnen zetten. Wij kijken erg uit naar de samenwerking.”

Erika Spil woont in Mijdrecht en was de afgelopen dertien jaar wethouder in vier gemeenten: De Ronde Venen, Bunnik, Voorschoten en Tiel. Van 2011-2016 heeft ze als wethouder in De Ronde Venen samengewerkt met Ouder-Amstel op verschillende terreinen, waaronder de WMO, Jeugdzorg en Participatie. Haar portefeuille in Ouder-Amstel wordt sociaal domein, milieu en duurzaamheid.

Met deze benoeming hoopt GroenLinks stabiliteit en voortgang te brengen in de gemeenteraad van Ouder-Amstel. De fractie heeft vertrouwen in de positieve impact die Spil zal hebben op de gemeente en haar inwoners.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp