Femke Halsema krijgt leiding over aanpak coronacrisis in regio

Geschreven door Op 13 maart 2020

In verband met de verspreiding van het coronavirus is Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland bij de Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) opgeschaald naar categorie 4.  Dan gebeurt omdat de crisis de grenzen van een gemeente overstijgt. In zo’n situatie schrijft de wet voor dat de voorzitter van de veiligheidsregio de leiding krijgt. In onze regio is dat de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Zij  heeft met onmiddellijke ingang de leiding over de aanpak van de crisis gekregen. In de regio Amsterdam Amstelland is het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus inmiddels opgelopen naar 29. 

Er is ook een regionaal beleidsteam (RBT) gevormd waarin naast Halsema ook de burgemeesters van Amstelveen, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en Diemen zitting hebben. De voorzitter van de Veiligheidsregio raadpleegt dit team voordat zij maatregelen treft, tenzij spoed vereist is. 

Femke Halsema heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio ook een  brief aan de inwoners geschreven waarin ze iedereen oproept om zich aan de door het kabinet afgekondigde maatregelen te houden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp