Gemeente wil minder vliegtuigen via de Buitenverdertbaan

Geschreven door Op 15 juni 2023

De gemeente Amstelveen heeft in een brief aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangedrongen op het fors reduceren van het gebruik van de Buitenveldertbaan en het verbieden van nachtvluchten. De brief werd verzonden in het kader van ‘Balanced approach’.

In de brief schaart het college van B&W in Amstelveen zich achter luchtvaartminister Harbers om meer balans te brengen tussen luchtvaart en een de leefomgevingskwaliteit en gezondheid van omwonenden.

Reductie

“Wij denken daarbij aan het reduceren van geluidshinder bij opstijgen/landen, het minder laag vliegen boven Amstelveen en het Amsterdamse Bos, het reduceren van grondgeluid en het reduceren van milieubelasting/-vervuiling door elektrisch taxiën,” schrijft Amstelveen.

Het college wijst de minister in de brief nogmaals op de beperkingen die Schiphol op het moment veroorzaakt wat betreft het bouwen van woningen. De zogenoemde Schipholcontouren zorgen ervoor dat bouwen in Amstelveen ernstig wordt beperkt. Denk hierbij aan het plan voor Kronenburg. De huidige situatie zorg ervoor dat er niet kan worden begonnen met de bouw van 2.500 studentenwoningen.

Ook wil Amstelveen dat er zo snel als mogelijk een einde komt aan het faciliteren van oude en/of lawaaiige toestellen door Schiphol.

Bron: Jammfm
Foto:
Auteur: Ernst-Jan Wilhelmis


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp