Nieuwe Brug Ouderkerk open voor het verkeer

Geschreven door Op 15 juni 2023

Na een afsluiting van de N522 de afgelopen dagen, kunnen automobilisten sinds vandaag gebruikmaken van de nieuwe zuidelijke brug tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel.

Met de openstelling van deze zuidelijke brug is de voormalige Brug Ouderkerk tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel vervangen door in totaal twee bruggen. Hiermee is het einde van de werkzaamheden in zicht. De komende weken vinden er nog afrondende werkzaamheden rondom de brug plaats, waaronder het aanpassen van Hoger Einde-Zuid in Ouderkerk aan de Amstel. Voor de komende zomervakantie is naar verwachting al het werk voor de vervanging van Brug Ouderkerk afgerond.

Zuidelijke en noordelijke brug

De nieuwe zuidelijke brug ligt op dezelfde plaats als de voormalige Brug Ouderkerk, die in augustus 2022 gesloopt werd. Over de zuidelijke brug rijdt sinds 12 juni het verkeer richting Amsterdam Zuidoost. Ook biedt de brug ruimte aan het afslaand verkeer richting Hoger Einde-Noord en is er een voetpad voor voetgangers in beide richtingen. De nieuwe zuidelijke brug ligt naast de noordelijke brug, die in juli 2022 al opende voor het verkeer. Door de bouw van twee bruggen werd het mogelijk om het verkeer door te laten rijden tijdens de vervanging van Brug Ouderkerk. Vanaf 12 juni is de noordelijke brug open voor het verkeer in de richting van Amstelveen en voor fietsers in beide richtingen.

De komende periode voert de aannemer nog verschillende werkzaamheden uit rondom de Brug Ouderkerk, waaronder aan Hoger Einde-Zuid en aan de Amstelzijde. Ook plant de aannemer dit najaar nog bomen en struiken.

Bron: Jammfm
Foto: Cindy de Goede
Auteur: Pieter Kuijt


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp