GIGA Rhino Batterij haalt € 1 miljoen in 2,5 uur op

Geschreven door Op 10 december 2019

Maandag is de crowdfunding gestart door GIGA Storage op www.duurzaaminvesteren.nl voor de realisatie van de krachtigste batterij (12 MW) van Nederland. Er wordt financiering gevraagd voor het realiseren van “de Rhino batterij” op de locatie bij het testcentrum van de Wageningen University & Research te Lelystad, direct naast het windmolenpark Neushoorntocht. Hiervoor wordt een obligatielening uitgegeven bij DuurzaamInvesteren.

In de eerste 2,5 uur na openstelling, is al € 1 miljoen opgehaald. In totaal is minimaal € 3,6 miljoen benodigd. Lars Rupert, CFRO van GIGA Storage “Wij zijn zeer tevreden over deze start. Het geeft aan dat de Nederlandse investeerders ook geloven in energieopslag als de missende schakel in de energietransitie. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen dat in ons wordt gesteld.” Ruud Nijs, CEO van GIGA Storage “Door de toename van duurzame energie zal er steeds meer behoefte komen aan energieopslag.

Opslag en controle van elektriciteit is onmisbaar voor een betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem. De Rhino batterij levert ook een belangrijke bijdrage om de regelfunctie van kolen- en gascentrales over te nemen.” Over GIGA Storage GIGA Storage realiseert grootschalige energieopslag. Er wordt geïnvesteerd in projecten voor zowel optimalisatie van de energievoorziening als netstabiliteit. GIGA Storage heeft als doel om marktleider van energieopslag in Europa te worden, om duurzaam opgewekte energie volledig te kunnen benutten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp