Interview met Sjoerd Fleurka van de Wespenstichting op Jammfm

Geschreven door Op 22 juni 2024

Zaterdag was Sjoerd Fleurka, voorzitter van de Wespenstichting, te gast bij Jammfm voor een boeiend interview. Tijdens het gesprek deelde Sjoerd waardevolle inzichten over de belangrijke rol die wespen spelen in ons ecosysteem en de missie van de Wespenstichting.

De Wespenstichting zet zich in voor het behoud en de bescherming van wespen, een vaak verkeerd begrepen insectensoort. Sjoerd benadrukte hoe wespen bijdragen aan het bestrijden van plaaginsecten en de bestuiving van planten. Hij besprak ook de misvattingen en angsten die mensen vaak hebben over wespen, en hoe de stichting werkt aan educatie en bewustwording.

Tijdens het interview kwamen ook de verschillende projecten van de Wespenstichting aan bod, zoals het monitoren van wespennesten, onderzoek naar wespenpopulaties en het bieden van adviezen voor het omgaan met wespen op een veilige en respectvolle manier.

Wil je meer weten over het belangrijke werk van de Wespenstichting en hoe jij kunt bijdragen? Luister dan het volledige interview terug via deze link:

Voor meer informatie over de Wespenstichting en hun projecten, bezoek de officiële website op wespenstichting.nl.

Samen kunnen we bijdragen aan een beter begrip en bescherming van deze nuttige insecten!

Auteur: Pieter Kuijt

Foto: Wespenstichting

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp