Ontdek de Wereld van Kunst met Hester Wandel’s Podcast ‘HET ATELIER VAN’

Geschreven door Op 23 juni 2024

Hester Wandel, een gepassioneerde podcastmaker, kunsthistorica en museologe, brengt de magie van kunstateliers tot leven met haar boeiende podcast ‘HET ATELIER VAN’. In deze unieke serie bezoekt Hester de ateliers van kunstenaars, vormgevers, architecten, goudsmeden en fotografen, waarbij ze hun creatieve processen en de betekenis van hun werkruimtes onderzoekt.

Zaterdag was Hester Wandel te gast bij het programma Start Me Up van Jammfm, waar ze met de hosts Michel en Simone in de studio sprak over haar inspirerende podcastserie. Tijdens het interview deelde Hester haar fascinatie voor ateliers en hoe deze ruimtes de rode draad vormen in haar leven en werk. Luister het gesprek hier terug.

Wat maakt ‘HET ATELIER VAN’ zo bijzonder?

  • Persoonlijke Verbinding: Hester Wandel heeft een diepe persoonlijke connectie met ateliers; ze is zelfs geboren in een atelier. Deze ervaring geeft haar een unieke blik en begrip van de ruimte waar kunst tot leven komt.
  • Nieuwsgierigheid en Detail: Met een nieuwsgierige blik en oog voor detail loopt Hester met de kunstenaars rond in hun atelier, waar ze inzicht krijgen in hun werk en hun creatieve omgeving.
  • Verloren Ateliers: Naast de actieve ateliers duikt Hester ook in de geschiedenis met ‘ATELIER van de HERINNERING’, waarin ze op zoek gaat naar ateliers die er niet meer zijn, maar een blijvende impact hebben gehad.

In de studio van Jammfm legde Hester uit hoe haar achtergrond als kunsthistorica en museologe de gesprekken verrijkt met diepgaande kennis en context. Michel en Simone waren zichtbaar geïntrigeerd door de verhalen en inzichten die Hester deelde over de diverse ateliers die ze heeft bezocht en de kunstenaars die ze heeft ontmoet.

Luister Mee en Laat Je Inspireren

Of je nu een kunstliefhebber bent, een aspirant-kunstenaar, of gewoon nieuwsgierig naar de plekken waar kunst ontstaat, ‘HET ATELIER VAN’ biedt een fascinerende kijk achter de schermen van de kunstwereld. Ontdek de verhalen, de processen en de mensen achter de kunst in deze inspirerende podcast.

Hoe te Luisteren:

  • Podcast Platformen: ‘HET ATELIER VAN’ is beschikbaar op alle grote podcastplatformen. Abonneer je en mis geen enkele aflevering.
  • Social Media: Volg Hester Wandel op social media voor updates, achtergrondinformatie en meer.

Conclusie

‘HET ATELIER VAN’ is meer dan een podcast; het is een ontdekkingsreis door de creatieve ruimtes van kunstenaars, gebracht door iemand die deze wereld van binnenuit kent en waardeert. Luister mee en laat je meevoeren naar de ateliers waar kunst en creativiteit samenkomen.

Auteur: Michel Willemse
Foto: Jammfm

Voor meer informatie en updates, bezoek de website van Hester Wandel en volg haar avonturen in de kunstwereld.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp