Klimaatburgemeesters van de gemeente Ouder-Amstel

Geschreven door Op 4 november 2022

Sinds dinsdag mogen Marten Hilbrands en Saskia Sampimon-Versneij zich de Klimaatburgemeesters van de gemeente Ouder-Amstel noemen. Ze dragen deze ‘titel’ voor de tweede keer. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat maandag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. De Klimaatburgemeesters spelen deze week een belangrijke rol voor hun medebewoners. Zij gaan de inwoners van Ouder-Amstel inspireren om te verduurzamen en maatregelen te nemen om CO2-uitstoot te verminderen. Dat is hard nodig om de klimaatdoelstellingen te halen.

Marten Hilbrands (62) en Saskia Sampimon-Versneij (38) mogen zich de Klimaatburgemeesters van gemeente Ouder-Amstel noemen. Ze dragen deze ‘titel’ voor de tweede keer. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin Klimaatburgemeesters een belangrijke rol spelen voor hun medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Marten Hilbrands en Saskia Sampimon-Versneij de inwoners van gemeente Ouder-Amstel inspireren ook te verduurzamen en maatregelen te nemen om CO2-uitstoot te verminderen. Dat is hard nodig om de klimaatdoelstellingen te halen.

DUURZAME STAPJES Marten is elke werkdag bezig met de kreet duurzaamheid. Samen met de andere Klimaatburgemeesters wil hij de schouders eronder zetten en de samenleving zo duurzaam mogelijk maken. “Duurzaamheid begint bij de kern.” Saskia is de oprichter van thegreenlist.nl, het lifestyle magazine voor mensen die groener willen leven. Daarnaast blogt en vlogt ze dagelijks op Instagram over haar persoonlijke duurzame zoektocht en heeft ze een wekelijkse podcastserie Onsje Groener. Met haar enthousiasme wil ze zoveel mogelijk mensen inspireren om ook duurzame stapjes te zetten.

Speciaal voor deze benoeming ontvingen zij de ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kunnen ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeesters zijn geworden van gemeente Ouder-Amstel.

NATIONALE KLIMAATWEEK In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Deze doelen kunnen alleen gehaald worden als iedereen zich gezamenlijk inzet: overheid, bedrijven, organisaties en alle inwoners van Nederland. Tijdens de Nationale Klimaatweek (NKW) wil het ministerie van EZK de aandacht vestigen op deze duurzame, klimaatbewuste initiatieven die vanuit de samenleving worden ontplooid. Dit jaar staat de NKW ook in het teken van energiebesparing. De NKW vindt plaats van 31 oktober tot en met 6 november en wordt landelijk afgetrapt door de minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten. Tijdens een speciale bijeenkomst gaat hij in gesprek met alle Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters. Gedurende de Nationale Klimaatweek worden er vele activiteiten in het hele land georganiseerd om aandacht te vragen voor het klimaat. Het programma is te vinden op www.nkw2022.nl/agenda.

Bron: Klimaatweek
Foto: Gemeente Ouder-Amstel
Auteur: Maurice Becker


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp