Kom naar de Nationale Buitenspeeldag in Gouda of in de Amstelregio!

Geschreven door Op 7 juni 2024

Een feestelijke dag vol spel, plezier en ontmoeting voor alle kinderen en volwassenen

Op woensdag 12 juni is het weer zover: de Nationale Buitenspeeldag. Een dag waarop meer dan 100.000 kinderen in heel Nederland buiten kunnen spelen en genieten van allerlei leuke en spannende activiteiten. Jantje Beton en Nickelodeon organiseren deze dag al voor de 12e keer, om het belang van buitenspelen te benadrukken. Buitenspelen is niet alleen het leukste, maar ook het belangrijkste onderdeel van een gezonde ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert hun creativiteit, sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en veerkracht.

De officiële aftrap van de Nationale Buitenspeeldag vindt dit jaar plaats in Gouda, de winnaar van de Jantje Beton Prijs voor de Meest Speelvriendelijke Gemeente. Gouda besteedt veel aandacht aan het creëren van een veilige, groene en uitdagende speelomgeving voor kinderen. In de natuurspeeltuin Groenhovenpark kunnen kinderen van 13.00 tot 15.00 uur gratis meedoen aan een feestelijk programma vol muziek, spelletjes, mascottes en lekkers. Ze kunnen ook de kinderburgemeester Pheline van der Linden en het kindercollege ontmoeten, die samen met de wethouder Michel Klijmij-van der Laan de Buitenspeeldag zullen openen. Verder kunnen ze een quiz spelen met Pauline van der Loo, de directeur-bestuurder van Jantje Beton, en knuffelen en high fives geven aan de mascottes Chase van PAW Patrol en Jantje van Jantje Beton.

Maar ook als je niet naar Gouda kunt komen, kun je meedoen aan de Nationale Buitenspeeldag. In de Amstelregio zijn er namelijk ook verschillende locaties waar je kunt buitenspelen met je vrienden, ouders, school, club, speeltuin of gemeente. Op de kaart   kun je zien waar er bij jou in de buurt al iets georganiseerd wordt, of je kunt je eigen activiteit aanmelden. Jantje Beton en Nickelodeon stellen gratis tips, ideeën en materialen beschikbaar om je activiteit nog leuker te maken. Je kunt bijvoorbeeld een bingokaart downloaden  met leuke speelopdrachten, of een poster  om je activiteit te promoten. Bovendien maak je kans op een bezoek van de mascottes Chase en Jantje, of een prijzenpakket met leuke spullen van Jantje Beton en Nickelodeon.

De Nationale Buitenspeeldag is een dag om niet te missen. Het is een dag van spelen en elkaar ontmoeten. Dat is hard nodig, want steeds minder kinderen spelen buiten. En dat is zorgwekkend, want buitenspelen is goed voor je gezondheid, je geluk en je toekomst. Dus doe mee, en speel mee op de Nationale Buitenspeeldag in Gouda of in de Amstelregio. Het wordt geweldig!

Auteur: Maurice Becker

Foto: Jantje Beton

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp