Landelijke Wiskunde dagen naar aanleiding van het boek “De kabouterformule”

Geschreven door Op 6 april 2024

Afgelopen zaterdag spraken we in de studio met Nadine van Ekeris over de Landelijke wiskundedagen in Noordwijk.

Luister hier het gesprek terug:

Op 6 april 2024 vindt een van de meest verwachte evenementen binnen de wiskundige gemeenschap plaats: de Landelijke Wiskunde Dagen. Dit jaar worden de deuren geopend in het prachtige Noordwijk, waar wiskundigen van alle niveaus en achtergronden samenkomen om hun passie voor getallen, patronen en problemen te delen.

De Landelijke Wiskunde Dagen zijn een unieke gelegenheid om de schoonheid en het belang van wiskunde te vieren. Van inspirerende lezingen en workshops tot interactieve demonstraties en wedstrijden, het programma zit boordevol activiteiten die zowel experts als liefhebbers zullen aanspreken.

Dit jaar staat een bijzonder hoogtepunt op het programma: de lancering van het langverwachte boek “De Kabouterformule”. Dit boek, geschreven door vooraanstaande wiskundigen, neemt lezers mee op een boeiende reis door de fascinerende wereld van de wiskunde. Met levendige voorbeelden en uitdagende vraagstukken brengt “De Kabouterformule” complexe wiskundige concepten tot leven en maakt het vak toegankelijk voor een breed publiek.

Op Jammfm vertelde Nadine Ekeris vol enthousiasme over dit spannende evenement en de lancering van “De Kabouterformule”. Haar gepassioneerde betoog wakkerde de nieuwsgierigheid aan en zette velen aan om zich aan te melden voor deze bijzondere dag.

Of je nu een doorgewinterde wiskundige bent, een student die zijn eerste stappen zet in de wereld van getallen, of gewoon geïnteresseerd bent in de magie van wiskunde, de Landelijke Wiskunde Dagen bieden voor elk wat wils.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp