Marvin Sutherland over Mantelzorg en de hulp en trainingen die hij daarbij biedt.

Geschreven door Op 10 maart 2024

Zaterdag 9 maart spraken wij in de Jammfm studio met Marvin Sutherland over zijn ervaringen als Mantelzorger en de uitdagingen die hij tegen kwam.

Het leven van Marvin en Maureen veranderde in 2015 volledig toen Maureen de diagnose MSA kreeg; een chronisch ongeneeslijke progressieve hersenziekte. Samen besloten ze hun pad zo positief mogelijk te bewandelen en dankzij de hulp van hun omgeving en professionele ondersteuning beleefden zij veel mooie momenten. Bijna twee jaar na het overlijden van Maureen kijkt Marvin terug op deze heftige periode en wil hij graag het belang van ondersteuning benadrukken. “Zeker in het begin denk je dat je het allemaal wel alleen aan kan, maar ik verzeker je: Dat lukt je echt niet. Accepteer dus hulp van jouw omgeving en zoek professionele ondersteuning. Dankzij deze sociale en professionele hulp konden wij zo positief en gelukkig mogelijk leven in deze minder rooskleurige situatie.

Marvin is door het langdurige ziekte bed en het overlijden van zijn vrouw in 2022 een ervaringsdeskundige. Hij geeft de opgedane mantelzorgkennis nu terug in de vorm van training, hulp en advies. Luister het interview met Marvin hier terug:

Recap:

Lees de Mantelkracht PDF “Doe het niet alleen” via deze link
Meer over HOPE-vol blijven als het flink tegenzit via deze website
Voor meer informatie over Marvin: essentialbi.nl

Foto: Jammfm
Auteur: Daniel Zondervan


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp