Mee Denk Dag voor De Nieuwe Kern in Ouder-Amstel: Jouw Ideeën Gevraagd!

Geschreven door Op 21 juni 2024

De gemeente Ouder-Amstel nodigt alle inwoners uit om mee te denken over de openbare ruimte van De Nieuwe Kern! Op woensdag 3 juli van 19.00 tot 21.00 uur vindt er een speciale bijeenkomst plaats bij Banijay Benelux in Amsterdam Duivendrecht. Dit is jouw kans om invloed uit te oefenen op de toekomst van je wijk en de identiteit van De Nieuwe Kern vorm te geven.

Waarom Mee Denken?

De Nieuwe Kern wordt een belangrijk nieuw gebied in Ouder-Amstel. Jouw ideeën en suggesties kunnen bijdragen aan een leefbare, aantrekkelijke en unieke wijk. Of het nu gaat om groenvoorzieningen, speelplekken, fietspaden of culturele voorzieningen, jouw stem is belangrijk.

Programma

– Datum: Woensdag 3 juli
– Tijd: 19.00 – 21.00 uur
– Locatie: Banijay Benelux, Amsterdam Duivendrecht

Hoe Meld Je Je Aan?

Meer informatie over de bijeenkomst en hoe je je kunt aanmelden, vind je via deze link. Laat weten dat je komt en deel jouw visie op de toekomstige openbare ruimte van De Nieuwe Kern.

Kom en Help Mee de Toekomst Vormgeven!

Deze bijeenkomst is een unieke kans om direct betrokken te zijn bij de ontwikkeling van je woonomgeving. Samen kunnen inwoners, gemeente en andere participanten de Nieuwe Kern tot een plek maken waar iedereen zich thuis voelt.

Meer Informatie en Aanmelden:

Participatiebijeenkomst De Nieuwe Kern: de nieuwe kern

Kom langs en help mee aan een betere toekomst voor De Nieuwe Kern!

Auteur: Daniel Zondervan
Foto: Gemeente Ouder-Amstel

Achtergrond informatie:

Wij nodigen u van harte uit om met ons mee te denken over wat bewoners, ondernemers en bezoekers in de openbare ruimte van De Nieuwe Kern moeten kunnen doen en beleven.

De Nieuwe Kern verbindt Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht, maar ook Amsterdam Zuidoost en de rest van Amsterdam. De locatie is één van de best bereikbare plekken van Nederland. Het gebied wordt groen en stedelijk tegelijk. Wonen en werken gaan hier hand in hand. Er komen levendige plekken met voorzieningen, maar ook rustige plekken om te wonen en te recreëren. Voor alle typen huishoudens komt hier woningaanbod.

Stedenbouwkundig raamwerk en Beeldkwaliteitsplan

Begin 2024 is het Stedenbouwkundig Raamwerk vastgesteld. Dat betekent dat nu vaststaat waar woningbouw komt en hoeveel woningen er komen (maximaal 6.200 rond een groot stadspark). Ook staat vast dat er ca 300.000 m² is voor bedrijven, horeca, kantoren en voor de uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax.

Omdat we willen vastleggen welke uitstraling en kwaliteit de nieuwe wijk moet krijgen, is ook een concept-Beeldkwaliteitskader opgesteld. Het Beeldkwaliteitskader vormt het kompas voor de uitwerking van stedenbouwkundige plannen en beeldkwaliteitsplannen voor de verschillende deelgebieden. Er wordt beschreven hoe de samenhang in het plan wordt bewaakt en wat belangrijk is bij de uitwerking van de verbindingen met de omgeving én binnen het gebied. In het Beeldkwaliteitskader wordt aangegeven hoe samenhang bereikt kan worden en hoe tegelijkertijd ook gezorgd kan worden dat elke buurt ook een eigen uitstraling/karakter krijgt. Via de volgende link kunt u het Beeldkwaliteitskader inzien: Concept beeldkwaliteitskader.

Samen onderzoeken

Heel graag onderzoeken we met u de gewenste de uitstraling / het karakter van de verschillende buurten. Hoe wordt er gezorgd voor de samenhang tussen de buurten en waarin verschillen zij van elkaar? Hoe wordt er omgegaan met de buitenruimte? Wat zie je als je door de straten loopt, hoe beleef je de buurten? En ook op vragen als: wat wordt het gevoel van de openbare ruimte, van de verschillende plekken en parken?  Hoe zorg je dat kinderen fijn buiten kunnen spelen? Waar en hoe kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten?

We organiseren een bijeenkomst om dit samen met u te onderzoeken en uw ervaringen op te halen.

Wanneer:          Woensdag 3 juli, van 19.00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)

Waar:                 Banijay Benelux (voorheen ‘Endemol’), MediArena 2, Amsterdam-

Duivendrecht

Wat kunt u verwachten?

Er wordt een toelichting gegeven op het concept-Beeldkwaliteitskader. Vervolgens zijn er verschillende tafels waar leden van het projectteam met deelnemers in gesprek gaan over de identiteit van de wijk en de bovengenoemde vragen. De grondeigenaren van De Nieuwe Kern zijn ook aanwezig en kunnen eventuele vragen beantwoorden.

Wat doen we met de reacties?
Wij horen graag uw advies, wensen, aandachtspunten en ideeën. Deze verzamelen wij in een verslag waarin ook wordt aangegeven wat er met uw inbreng wordt gedaan. Op basis van uw inbreng kijken wij of dit aanleiding geeft tot aanscherping of aanvulling van het Beeldkwaliteitskader of dat ze als aandachtspunten en/of inspiratie mee worden gegeven aan de partij die de vervolguitwerking oppakt.

U kunt zich onder dit bericht aanmelden voor deelname zodat we een beeld hebben van de opkomst, maar ook zonder aanmelding bent u van harte welkom.

Heeft u nog vragen, stel die dan via het formulier op de website: Contact – De Nieuwe Kern

Deelt u de uitnodiging gerust met anderen. We kijken uit naar uw komst op 3 juli.

Serge van Donkelaar

Afdelingshoofd gebiedsontwikkeling

Gemeente Ouder-Amstel

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp