Onderzoek Pricon: Gemeente Ouder-Amstel Beantwoordt Mails Niet Tijdig

Geschreven door Op 21 juni 2024

Uit een recent onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon blijkt dat gemeenten in Noord-Holland vaak nalatig zijn in het beantwoorden van e-mails. Dit onderzoek heeft aangetoond dat Noord-Hollandse gemeenten het vaakst geen antwoord geven op eenvoudige vragen die per mail worden gesteld. Bovendien slaagt bijna een kwart van deze gemeenten er niet in om binnen de gestelde termijn te reageren. Helaas behoort de gemeente Ouder-Amstel tot deze groep.

Onderzoeksresultaten

  • Niet Beantwoorde E-mails: Gemeenten in Noord-Holland laten eenvoudige vragen per mail het vaakst onbeantwoord.
  • Tijdige Reactie: Bijna 25% van de Noord-Hollandse gemeenten reageert niet op tijd op ontvangen e-mails.
  • Gemeente Ouder-Amstel: Deze gemeente is een van de gemeenten die vaak te laat of helemaal niet reageren op e-mailverzoeken.

Impact op de Gemeente Het niet tijdig beantwoorden van e-mails kan leiden tot frustratie bij inwoners en kan het vertrouwen in de gemeentelijke dienstverlening schaden. Voor veel inwoners zijn e-mails een belangrijk communicatiemiddel om informatie op te vragen of problemen te melden. Een trage of geen reactie kan dan ook als zeer onbevredigend worden ervaren.

Reactie van Gemeente Ouder-Amstel De gemeente Ouder-Amstel is zich bewust van deze bevindingen en erkent de noodzaak om de service te verbeteren. Er wordt gewerkt aan maatregelen om de responstijden te verkorten en de efficiëntie van de communicatie te verhogen. Het doel is om inwoners beter en sneller van dienst te kunnen zijn.

Conclusie Dit onderzoek van Pricon onderstreept de noodzaak voor Noord-Hollandse gemeenten, inclusief Ouder-Amstel, om hun e-mailcommunicatie te verbeteren. Door tijdig en adequaat te reageren op vragen en verzoeken kunnen gemeenten de tevredenheid van hun inwoners verhogen en een betrouwbare dienstverlening waarborgen.

Voor meer informatie over de onderzoeksresultaten kunt u terecht op de website van Pricon.

Auteur: Daniel Zondervan

Foto: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp