– All Star Fresh –


– All Star Fresh – shows

All Star Fresh is een getalenteerde DJ en producer met veel ervaring. Zijn vaardigheden op de draaitafels (DMC World Championships) en zijn muzikale expertise hebben hem al snel een gerespecteerde DJ en producer gemaakt onder zijn collega’s over de hele wereld.

Hij is een man die de volledige mogelijkheden van de muziekindustrie kent, de peetvader van de Hip Hop en een voorloper van progressive House. All Star Fresh begon zijn carrière in 1979 en verwierf direct internationale faam. Zijn unieke vaardigheden hebben hem een gevestigde en gerespecteerde naam gemaakt over de hele wereld. Na optredens in grote clubs in Amsterdam en Spanje (Mallorca), zocht hij naar een nieuwe uitdaging.
All Star Fresh won de Nederlandse Mixing Championships (DMC) in 1988 en werd uitgenodigd voor The World Mix Championships in de Royal Albert Hall in Londen. Hij behaalde een eervolle derde plaats in een hevige competitie. Dave Funkenklein (manager van grote Hip Hop-artiesten) nodigde hem uit om de Lion’s Den in New York te betreden. All Star Fresh schreef geschiedenis in de Big Apple door als eerste niet-Amerikaan door te dringen tot de finale van The World Supremacy Battle of DJ’s. Deze keer behaalde hij een prestigieuze tweede plaats.

De indruk die hij dat jaar maakte, resulteerde in vele uitnodigingen om op te treden met wereldberoemde artiesten zoals Public Enemy, Stetsasonic, Ice-T en Ultra Magnetic MCs. All Star Fresh, een producer en opnameartiest, is vooral bekend als de oprichter van KING BEE. Met de productie van ‘Back By Dope Demand’ scoorde hij een van de grootste hiphop-hits. Het werd bekroond met ‘Best Dance Product’ bij de Edison Awards in Nederland en werd een Top 3-hit. All Star Fresh was de eerste ‘zwarte’ artiest in Nederland die deze vooraanstaande prijs won.

Met bekende productieteams zoals Snap (bekend van hun hit single: ‘I Got the Power’) werkte hij samen aan de single ‘Lets Get Busy’ (Clubland Quarts feat Snap introducing King Bee). Dit nummer werd een nummer 1-hit in de Billboard Dance Charts (VS). Andere producties waren ‘Deepzone – It’s Gonna Be All right’, ‘Kellee – My Love’, ‘Ty Holden – You’re My Inspiration’ en ‘His Royal Freshness – They Don’t Understand’.

All Star Fresh heeft de muziekindustrie nooit verlaten en is nog steeds te beluisteren op verschillende radioshows. Zijn DJ-sets variëren van Old School Dance Classics tot Old and New School Hip Hop, Funk, Soul, Latin – House, Tribal en Urban tunes.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background