– Peter Duijkersloot –


– Peter Duijkersloot – shows

Peter Duykersloot, een gerenommeerde Nederlandse diskjockey, heeft een indrukwekkende carrière in de muziekindustrie. In de late jaren 70 begon hij met het verzamelen en mixen van muziek, wat leidde tot de opening van zijn eigen platenzaak, Rhythm Import, op 2 februari 1980 in Amsterdam. Deze gespecialiseerde winkel bood de nieuwste import dansplaten aan, voornamelijk uit Engeland en Amerika. Peter stond persoonlijk achter de toonbank en mixte de platen voor zijn klanten.

In de jaren 80 richtte Peter het illegale piratenradiostation W.A.P.S. op, wat stond voor Wave Amsterdam Power Sound. Dit radiostation was oorspronkelijk bedoeld ter promotie van zijn platenzaak en draaide voornamelijk importmuziek. Daarnaast organiseerde hij diverse disco-feesten in en rondom Amsterdam.

Naast zijn werk in de platenzaak en het radiostation, was Peter ook eigenaar van de importzaak “Rhythm Import” en oprichter van het platenlabel Rhythm Records. Op dit label brachten artiesten zoals rapper Tony Scott en zanger Carl Linger in de late jaren 80 en vroege jaren 90 hun platen uit.

Peter’s talent als DJ werd opgemerkt door de KRO, waardoor hij in de periode 1984-1985 samen met twee andere mixers bij het KRO radioprogramma “And the Beat Goes On” te horen was. Zijn muziekstijl was destijds voornamelijk gericht op producties van bekende namen zoals ‘Jimmy Jam & Terry Lewis’, ‘Nick Martinelli’ en ‘Marcus Miller’.

In het heden is Peter nog steeds actief als DJ en maakt hij regelmatig mixen voor zijn eigen Mixcloud-account, genaamd “Back to the Future mixen”. Hij is elke zaterdagavond te beluisteren op JammFM in het mixprogramma “Jammix-On Dance Mix”.

Peter’s muziekstijl omvat een mix van nu-disco, 80’s & disco edits, deephouse en soulful house. Hij woont momenteel in Zagreb, Kroatië, maar zijn muzikale invloed blijft wereldwijd voelbaar.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background