‘Never sorry’ draait in Kleine Kerk Duivendrecht

Geschreven door Op 9 december 2019

‘Never Sorry’, de documentaire over de Chinese kunstenaar en activitist Ai WeiWei draait vrijdagavond in De Kleine Kerk. De documentaire won in 2015 een prijs op het Sundance Film Festival. Ai Wei Wei staat bekend om zijn kritiek op de sociale en culturele veranderingen in China. Hij vecht voor vrijheid van meningsuiting en vrije onafhankelijke media. Via een blog bekritiseert hij de mensenrechtsituatie in China en de milieuvervuiling. De Chinese regering heeft hem in 2011 onder huisarrest gezet en hem een spreekverbod opgelegd.

Ai Wei Wei is onder meer bekend van een landkaart van China gemaakt van 1800 potjes babyvoeding. Hij maakte dit kunstwerk tijdens het vervuilde babyvoeding schandaal in China. Hij protesteerde hij tegen het falen van de Chinese overheid om voor veilige babyvoeding te zorgen, terwijl het land wel satellieten in de ruimte kan brengen.

Alison Klayman, de regisseur van de documentaire, heeft AI Wei Wei zelf ontmoet en van dichtbij meegemaakt. Ze volgde hem tijdens voorbereidingen op exposities maar ook bij toenemende aanvaringen met de Chinese regering. De film onderzoekt de bijzondere combinatie van kunst en activisme. Ammnesty international is een van de mede organisatoren van de filmavond komende vrijdag.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp