Provincie Noord-Holland Verleent 500.000 Euro Subsidie om Netcongestie aan te Pakken

Geschreven door Op 25 juni 2024

Inzicht in Elektriciteitsverbruik Cruciaal voor Energiebesparing

De provincie Noord-Holland heeft de subsidieregeling Slimme Oplossingen bij Netcongestie (UVR SON) opnieuw geopend. Van 1 juli tot 1 oktober 2024 kunnen bedrijven en organisaties subsidie aanvragen om inzicht te krijgen in hun elektriciteitsverbruik. Deze regeling, met een totaal budget van €500.000, biedt subsidies variërend van €10.000 tot €15.000 per aanvraag.

Wat is Netcongestie?

Netcongestie treedt op wanneer het elektriciteitsnet vol is, waardoor bedrijven en projecten soms geen aansluiting of extra vermogen kunnen krijgen. Deze subsidie helpt bedrijven en organisaties bij het aanschaffen van slimme meet- en sturingssoftware. Met deze software kunnen ze inzicht krijgen in hun eigen elektriciteitsprofiel en hun elektriciteitsgebruik verminderen of beter spreiden over de dag. Hierdoor ontstaat meer ruimte op het net voor andere gebruikers.

Voortzetting van Succesvolle Regelingen

Dit is de derde keer dat de subsidieregeling wordt opengesteld. De eerdere regelingen richtten zich op haalbaarheidsstudies en de realisatie van slimme netoplossingen. De focus van SON 2024 ligt op het verkrijgen van inzicht in energieverbruik om energiebesparing en slimme netoplossingen te stimuleren. Veel bedrijven hebben momenteel geen duidelijk beeld van hun energieverbruik, terwijl dit inzicht essentieel is voor energiebesparing. Daarnaast wil de provincie ook bedrijven die geen directe hinder van netcongestie ondervinden, aanmoedigen om energie te besparen. Dit creëert meer ruimte op het net voor partijen die momenteel een vermogenstekort hebben.

Voor Wie?

De subsidieregeling is bedoeld voor alle bedrijven en organisaties, zoals scholen, ziekenhuizen, laadpleinen en supermarkten. Ondernemers en organisaties die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van subsidie kunnen meer informatie vinden of een aanvraag indienen bij het subsidieloket van de provincie Noord-Holland.

Doe Mee!

De provincie verwacht een grote belangstelling voor SON 2024 en moedigt alle in aanmerking komende partijen aan om van deze mogelijkheid gebruik te maken. Door deel te nemen, kunnen bedrijven niet alleen hun eigen energiekosten verlagen, maar ook bijdragen aan een duurzamer en efficiënter elektriciteitsnet.

Voor meer informatie en om een aanvraag in te dienen, bezoek het subsidieloket van de provincie Noord-Holland.

Auteur: Daniel zondervan

Foto: Provincie NH


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp