Roy Ayers Opgenomen in het Ziekenhuis

Geschreven door Op 21 april 2019

Update 23-4-2019, inmiddels gaat alles prima en is Roy Ayers thuis samen met zijn familie.

Roy Ayers is zaterdag namiddag na aankomst op Portland International Airport opgenomen in het ziekenhuis.

Ayers was gepland om te spelen op het Soul’d Out Music-festival in Portland. Zijn band, Roy Ayers Ubiquity, speelde zonder hem.

Ayers gaf een verklaring af: “Voor al mijn fans en supporters, met verdriet, moet ik melden dat ik niet in staat ben om naar Portland te komen om voor jou te spelen. Ik ben uit de problemen, met de hulp en zorg die mijn familie mij biedt komt alles goed.”

Ayers is zonder twijfel een van de belangrijkste kunstenaars van de afgelopen eeuw die heeft bijgedragen aan het tot stand brengen van zowel R & B als jazz. De in Los Angeles geboren vibrafonist begon zijn liefde voor muziek als kind, waarschijnlijk geïnspireerd door zijn ouders: zijn moeder was een lokale piano instructeur en zijn vader een trombonist. Hij speelde piano als een jong kind en nam op een natuurlijke manier meerdere instrumenten op, zoals fluit, trompet en drums. Uiteindelijk trok hij naar de vibrafoon en ontwikkelde zich tot een legende op dat instrument.

Ayers begon begin jaren zestig als side man en belandde op een plek bij de legendarische jazzfluitist Herbie Mann. Tegen het einde van dat decennium stapte hij er zelf uit en vormde Roy Ayers Ubiquity en werd een echte pionier in het samensmelten van R & B en jazz. Zijn brede visie kreeg vorm in de vroege jaren 70, dat echt tot bloei kwam op zijn 1976 album, Everybody Loves The Sunshine.

Tijdens de jaren 70 en 80 bleef Ayers optreden met zijn band – scorde hits op de soul en dance charts, zoals de top tien hit “Do not Stop The Feeling” – terwijl hij ook voor vele andere artiesten produceerde. Hij toerde ook herhaaldelijk de wereld rond en haalde inspiratie uit de geluiden van Afrika die zijn eigen muziek vormden.

Ayers ‘muziek werd van invloed op de hiphop- en house, maar nergens werd het meer vereerd dan in de generatie van neo-soulartiesten uit de jaren negentig, waardoor Ayers de’ Godfather of Neo-soul ‘werd genoemd. Hij werkte met veel grootheden, waaronder Mary J. Blige, A Tribe Called Quest en Erykah Badu.

Ayers is regelmatig op tournee geweest naar een groot publiek, zelfs als hij zijn 80e jaar nadert. We bidden dat hij snel weer op de been zal zijn en zijn fans over de hele wereld zal behagen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp