Swim to fight cancer Amstel haalt ruim 156.000 euro op

Geschreven door Op 16 juli 2023

Zaterdag 8 juli is er tijdens het evenement ‘Swim tot fight cancer’ ruim € 156.000 aan donaties opgehaald voor de kankerbestrijding. Zo’n zeventig deelnemers die werden gesponsord, hebben zich hiervoor ingezet en zwommen door de Amstel. Wethouders Herbert Raat van Amstelveen en Victor Frequin van Ouder-Amstel mochten na afloop de cheque overhandigen.

Rene Backs schreef deze mooie tekst hierover die wij graag met de luisteraar van Jammfm delen:
Wat een schitterende ervaring gisteren! Zon op je bol, glinstering op de Amstel, verkoeling in het water, focus op de finish en steun van dierbaren om je heen. Steun die op verschillende manieren is gegeven, en op vele momenten is gevoeld. Genieten.
Ongeveer een jaar geleden kregen we het klote nieuws dat pa ernstig ziek was. Het was voor ons allen een intense tijd met zware momenten, onmacht en een onvermijdelijk afscheid van pa. Te vroeg en te snel. Verdriet, verwerken, vallen en proberen verder te gaan. Soms voelde het als een gevecht, vaak als watertrappelen om je hoofd boven water te houden. Ook al voelt het als stilstaan, de stroming voert je mee. Soms erboven en soms eronder. Soms in je lijf, soms in je hoofd, soms in je hart, vaak tegelijkertijd. Maar het stroomt, en dat is fijn.
Bij Swim to Fight Cancer Amstel kwam gisteren veel samen. Met de steun van velen voelde het water als een warm bad. Het was genieten. Met wrijving en glans. En vooral, met volle teugen.
Dank voor alle steun afgelopen tijd. En diepe dank voor de vele mooie donaties.
Soms woorden, soms daden, soms
Soms doen, nooit laten, soms
Soms moe, en soms doorgaan, soms
Soms vallen, altijd opstaan
(geïnspireerd door Joep Beving, S10 en Sef – De Leven)
Foto: Rene Backs

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp