Toch plek voor Proef-Lokaal KEK!

Geschreven door Op 3 oktober 2019

Een bezield betoog door Erwin van Wieringen in de laatste Commissie Ruimte en sympathie bij raadsleden. Proef-Lokaal KEK wil kunnen blijven tappen in het gebouw van ijsclub de Amstelbocht. Maar over verlenging van de vergunning waren de meningen verdeeld. Tijdens de raadsvergadering vorige week diende de VVD met steun van PvdA een motie in tot behoud van het Proef-Lokaal.

Het Proef-Lokaal heeft zijn bestaan bewezen: het voorziet in de behoefte aan een ontmoetingsplaats en draagt bij aan de sociale cohesie, en er is brede steun onder de bevolking. Bovendien is de pilot is positief verlopen. Aldus de motie. Daarom wordt het college gevraagd de exploitatie te verlengen – echter “zonder dat hier precedentwerking van uitgaat voor andere bebouwing of bestemming in het groen.”

PRECEDENTWERKING Over die precedentwerking werd stevig gediscussieerd. Waarmee de complexiteit van de materie is aangetoond, vond wethouder De Reijke. “Het gaat hier niet om een nevenactiviteit van een bestaande agrariër maar om een omzetting richting horeca.” Om te voorkomen dat er meer horeca opduikt, wil zij juist niet de vergunning verlengen maar het bestemmingsplan wijzigen en daarmee zoeken naar een definitieve plek. “Met aanscherping van de voorwaarden, bijvoorbeeld een waarborg voor kleinschaligheid, en betrokkenheid van de bevolking.” Zij is hierover al in gesprek met de uitbaters en de Amstelbocht.

BESTEMMINGSPLAN Ondanks aanhoudende twijfels over precedentwerking kreeg de motie steun van een raadsmeerderheid. De Reijke: “We verwachten dat we horeca kunnen toestaan zolang we bezig zijn met de aanpassing van het bestemmingsplan.”

Bron Marion Kiwik

Weekblad voor Ouder-Amstel


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp