Toenemende Vliegoverlast Door Werkzaamheden aan Zwanenburgbaan

Geschreven door Op 2 juli 2024

Gemeenten rondom luchthaven Schiphol ervaren een aanzienlijke toename in vliegoverlast als gevolg van de werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan. Ook de gemeenteraad van Ouder-Amstel heeft zijn zorgen uitgesproken over de hinder, vooral voor de inwoners van Duivendrecht. Amstelveen en Uithoorn hadden eerder al hun klachten geuit.

De werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan, die van half juni tot half september duren, zorgen ervoor dat de Buitenveldertbaan en de Oostbaan extra worden belast. Dit leidt tot meer overvliegend verkeer en daarmee tot meer overlast voor de omwonenden.

Wethouder van Buren van Amsterdam heeft zich nu ook aangesloten bij de protesten. In een brief aan infrastructuurminister Mark Harbers stelt ze kritische vragen over de situatie. Van Buren benadrukt de noodzaak om snel maatregelen te treffen om de overlast te beperken en de hinder voor de inwoners van de betrokken gemeenten te verminderen.

De gemeenten hopen op een spoedige oplossing en roepen op tot meer transparantie en overleg met de betrokken partijen. Ze dringen aan op een beter evenwicht tussen de economische belangen van Schiphol en de leefbaarheid van de omringende woongebieden.

Meer updates over dit onderwerp volgen zodra er meer informatie beschikbaar is.

Auteur: Hans Krabbendam

Foto: Schiphol


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp