Victor Frequin volgt Barbara de Reijke op als wethouder

Geschreven door Op 6 januari 2023

VVD Ouder-Amstel draagt Victor Frequin voor als nieuwe wethouder
De VVD in Ouder-Amstel heeft bekend gemaakt dat zij Victor Frequin voordragen als opvolger van Barbara de Reijke als wethouder. “Wij zijn erg verheugd dat we zo snel zo’n goede opvolger hebben kunnen vinden. Er ligt een grote opgave voor onze gemeente. Daarom is het belangrijk dat de opvolger van Barbara er meteen staat. Wij zijn ervan overtuigd dat Victor met zijn brede ervaring dat kan”, aldus VVD-fractievoorzitter Frans Slats.
Op 7 december werd bekend dat Barbara de Reijke, nu wethouder namens de VVD in Ouder-Amstel, volgende maand benoemd wordt tot burgemeester van Blaricum. Direct is de VVD-fractie op zoek gegaan naar een opvolger en maakt nu bekend dat zij Victor Frequin voordragen als wethouder. “Wij zijn erg verheugd dat we zo snel zo’n goede opvolger hebben kunnen vinden. Er ligt een grote opgave voor onze gemeente. Daarom is het belangrijk dat de opvolger van Barbara er meteen staat. Wij zijn ervan overtuigd dat Victor met zijn brede ervaring dat kan”, aldus VVD-fractievoorzitter Frans Slats.
Victor Frequin is geen onbekende in de regio. Hij is sinds 2010 gemeenteraadslid voor de VVD in Amstelveen en vervult daarnaast nog een aantal bestuurlijke functies. Hij kijkt er naar uit om aan de slag te gaan in Ouder-Amstel. Victor: ”de gemeente staat voor een grote opgave. Net als veel andere gemeenten is er een financiële uitdaging, terwijl iedereen tegelijkertijd ook ziet dat investeringen in bijvoorbeeld de aanpak van armoede en het onderhoud van groen hard nodig zijn. Daar zie ik voor mezelf een grote rol weggelegd vanuit mijn portefeuille financiën. Uniek is dat tegelijkertijd de gemeente de komende jaren verdubbelt qua inwoneraantal door de geplande woningbouw in o.a. De Nieuwe Kern en Werkstad Over-Amstel. Dat is een rijdende trein die ik graag in goede banen leid. Ik kijk uit naar de samenwerking met de rest van het college van B&W, de gemeenteraad en natuurlijk de contacten met de inwoners”.

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp