Waarderingsspeld Ouder-Amstel opgeven tot maandag 4 januari 2021

Geschreven door Op 3 december 2020

Wie kent ze niet? Mensen die als vrijwilliger belangeloos veel tijd, energie en vooral enthousiasme steken in een vereniging. Of de mantelzorgers van Ouder-Amstel die al jaren zorgen voor buren, kennissen of familieleden. Geef ze nog snel op voor de waarderingsspeld! Voordragen kan nog tot en met vrijdag 4 december 2020!

Waarderingsspeld Ouder-Amstel: maandag 4 januari 2021

Wie kent ze niet? Mensen die als vrijwilliger belangeloos veel tijd, vakkennis, energie en vooral enthousiasme steken in de sportvereniging, de culturele vereniging, of de buurtvereniging. Of de mantelzorgers van Ouder-Amstel die al jaren zorgen voor buren, kennissen of familieleden. Of de buurtbewoners of ouders die actief zijn op één van de scholen in Ouder-Amstel. En denk ook eens aan jongeren die misschien nog niet zo heel lang actief zijn als vrijwilliger of mantelzorger, maar wel van grote waarde zijn.

Waarderingsspeld

Als bestuur van Ouder-Amstel vinden we al die inzet van individuele vrijwilligers en mantelzorgers en organisaties heel belangrijk. Daarom hebben we in 2020 de waarderingsspeld Ouder-Amstel ingevoerd. Ieder jaar reiken we deze bijzondere speld uit. Normaal gesproken zouden we dat doen tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Die gaat er dit jaar vanwege corona anders uitzien dan andere jaren, maar de uitreiking van de speld maakt er zeker weer deel van uit.

Thema

Het college bepaalt per jaar het thema, bijvoorbeeld: hulpverlening en zorg; muziek en cultuur; diversiteit en participatie; sport en recreatie; onderwijs en sociaal cultureel werk en promotie Ouder-Amstel. Het thema van dit jaar valt niet helemaal binnen die categorieën, maar is volledig afgestemd op de actualiteit van nu: ‘omkijken naar elkaar in coronatijd’.
Wethouder Barbara de Reijke: “Met de waarderingsspeld Ouder-Amstel hebben we de mogelijkheid om de belangrijke onmisbare inzet van onze vrijwilligers en mantelzorgers in de schijnwerpers te zetten. Vorig jaar konden we vijf bijzondere vrijwilligers uit de sport eren met de waarderingsspeld. Het Covid-19 virus maakt omkijken naar elkaar van groter belang dan ooit. Ik verwacht dan ook veel en mooie voordrachten.”

Voordragen

Voor het voordragen van een vrijwilliger doen we een beroep op onze inwoners. Iedereen kan iemand voordragen. Voor de waarderingsspeld die op 4 januari wordt uitgereikt moet het iemand zijn die iets bijzonders heeft gedaan binnen onze gemeente in deze coronatijden. Graag ontvangen we uw voordracht uiterlijk vrijdag 4 december 2020. Belangrijk is natuurlijk dat u uw voordracht goed onderbouwt. Stuur uw voordracht met motivatie naar bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl. De vorm van uw voordracht is vrij, het mag een tekst (max. 300 woorden) zijn, een vlog of een filmpje (max. 2 min) of iets heel anders zijn. Vermeld bij het onderwerp wel altijd: Voordracht Waarderingsspeld.

Inhoud voordracht

In uw voordracht moet het volgende duidelijk naar voren komen:

  • Naam van degene die u voordraagt
  • Omschrijving van wat de vrijwilliger heeft gedaan/doet
  • Motivering waarom u vindt dat deze vrijwilliger de speld verdient.

Adviescommissie

Een adviescommissie buigt zich vervolgens over de aanmeldingen en beslist wie op 4 januari 2020 de speld in ontvangst mogen nemen. De commissie wordt voorgezeten door Barbara de Reijke, wethouder vrijwilligersbeleid. In de adviescommissie zit daarnaast ook een vertegenwoordiger vanuit de gemeenteraad en maatschappelijke organisaties.

 

Kijk hier voor meer informatie 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp