Alle info over Preventieve Jeugdhulp in een folder

Geschreven door Op 23 juni 2024

Afgelopen woensdagavond hebben wethouders Frank Berkhout (Jeugd, Amstelveen) en Bart Kabout (Jeugd, Aalsmeer) een belangrijke stap gezet in het verbeteren van de toegang tot jeugdhulp. Ze overhandigden een nieuwe folder met een overzicht van alle preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Deze folder is bedoeld om ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners snel en eenvoudig inzicht te geven in het beschikbare hulpaanbod binnen de gemeenten.

Toegankelijke en Gratis Hulp

Het overzicht bevat informatie over laagdrempelige en vaak gratis hulp die beschikbaar is voor jeugdigen en hun families. Door deze informatie te centraliseren, hopen de gemeenten de toegang tot jeugdhulp te vereenvoudigen en ervoor te zorgen dat iedereen snel de juiste ondersteuning kan vinden.

Online Beschikbaar

Het aanbod van preventieve jeugdhulp is ook online te bekijken. Bezoek de website van de gemeente Amstelveen en ga naar www.amstelveen.nl/jeugdhulp. Onderaan de pagina staat het overzicht onder het kopje ‘formulieren’. Hier kunnen ouders en hulpverleners alle informatie vinden die nodig is om passende hulp te vinden.

Auteur: Martin Roodenburg

Foto: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp