Interview met Hanneke Rijks over ‘deNieuweGalerie’ bij ‘Start Me Up’ op Jammfm

Geschreven door Op 23 juni 2024

Afgelopen week hadden Michel en Simone van Start Me Up op Jammfm een inspirerend gesprek met Hanneke Rijks. Hanneke is de drijvende kracht achter deNieuweGalerie in Amstelveen en een gepassioneerd kunstenaar. Tijdens het interview vertelde ze over haar galerie, haar eigen creatieve drijfveren en haar visie op kunst en cultuur.

‘deNieuweGalerie’: Een Podium voor Kunst

Hanneke Rijks vertelde over de deNieuweGalerie. DeNieuweGalerie is opgericht met het doel om een breed scala aan kunstwerken te presenteren en kunstenaars een platform te bieden. De galerie is een plek waar kunstliefhebbers en verzamelaars samenkomen om te genieten van diverse exposities en culturele evenementen. “deNieuweGalerie is meer dan een expositieruimte; het is een ontmoetingsplaats voor kunst en cultuur,” aldus Hanneke.

De komende 3 weken is er een speciale expositie “Retrospectief” van Ans Bakker van der Pluijm met een groot werk, gemengde technieken onder andere met olieverf. Ans is 90 jaar en zal veel aanwezig zijn. De opening is aanstaande donderdag vanaf 17:00 uur.

Luister Terug

Wil je het volledige gesprek met Hanneke Rijks horen? Luister het interview terug via de link hieronder en ontdek meer over deNieuweGalerie, Hanneke’s kunst en haar inspirerende visie.

Klik hier om het gesprek terug te luisteren:

Creatieve Drijfveren

Op haar persoonlijke website, hannekerijks.com, deelt ze haar werk en visie. “Mijn kunst is een reflectie van mijn innerlijke wereld en de maatschappelijke thema’s die me raken,” vertelde Hanneke. Ze besprak hoe haar persoonlijke ervaringen en observaties haar creatieve proces beïnvloeden en haar streven om met haar kunst een dialoog aan te gaan.

Visie op Kunst en Cultuur

Ze benadrukte hoe kunst kan verbinden, inspireren en mensen aan het denken kan zetten. “Kunst heeft de kracht om grenzen te doorbreken en mensen bij elkaar te brengen,” zei ze. Ze sprak ook over de uitdagingen en kansen binnen de kunstwereld en hoe deNieuweGalerie hierop inspeelt.

Auteur: Michel Willemse
Foto: Hannke Rijks (Facebook)

Blijf luisteren naar Start Me Up voor meer inspirerende verhalen en boeiende gasten!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp