Gemeente gaat strenger handhaven op afvaloverlast

Geschreven door Op 19 juni 2024

De gemeente Ouder-Amstel gaat vanaf 1 juli boetes uitdelen aan inwoners die hun afval laten slingeren op straat, in de natuur of bij ondergrondse containers. Navraag bij de gemeente geeft leert dat er veel klachten van de inwoners zijn over zwerfaval en overig vuil dat wordt gedumpt. Men geeft aan dat het is niet toegestaan om op elke willekeurige plek afval te dumpen. Dit zorgt voor overlast, vervuiling en ongedierte. Bovendien kost het de gemeente veel geld om het afval op te ruimen.

De boete voor het illegaal dumpen van afval bedraagt 120 euro. De gemeente gaat het afval onderzoeken op sporen van de dader, zoals een adreslabel, een bonnetje of een kenteken. Als de identiteit van de overtreder bekend is, krijgt deze een boete thuisgestuurd. De gemeente roept de inwoners op om elkaar aan te spreken op het netjes houden van de omgeving en om afvaldumpers te melden bij de gemeente of de politie.

Voor meer informatie over het juist aanbieden van afval, zoals de ophaaldagen, de locaties van de ondergrondse containers en de regels voor grofvuil, kunt u terecht op de website van de gemeente: link. Daar vindt u ook tips om afval te verminderen, te scheiden en te recyclen. Samen houden we Ouder-Amstel schoon en leefbaar.

Auteur: Maurice Becker

Foto: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp