Positieve terugblik op het eerste Red Light Jazz Festival X ZOJazz Stage

Geschreven door Op 19 juni 2024

Een historische avond vol vuurwerk

Om de hoek van Ouder-Amstel speelde de Jazzartiesten de sterren van de hemel. Als ambassadeur van het festival heeft Graziella Hunsel de brug naar Zuidoost kunnen slaan, waar twee verschillende stijlen van jazz werden gepresenteerd door het Ernesto Montenegro Quartet en Graziella Hunsel & de ZOJazz band, met een internationaal publiek dat ook voor het eerst Zuidoost bezocht.

Een mijlpaal voor het ZOJazz Stage

Op zaterdag 8 juni was het ZOJazz Stage het toneel van een historische avond vol vuurwerk. Voor het eerst in de geschiedenis van het langstlopende jazzfestival in de regio, het Red Light Jazz Festival, heeft Graziella Hunsel als ambassadeur van het festival de brug naar Zuidoost kunnen slaan. Het was een avondvullend programma van het Ernesto Montenegro Quartet en Graziella Hunsel & de ZOJazz band, waar het internationale publiek zichtbaar genoot van twee verschillende stijlen binnen de jazz.

Een prachtige combinatie van culturen en stijlen

Het Ernesto Montenegro Quartet bracht een mix van Latin jazz, funk en soul, met invloeden uit Cuba, Colombia en Spanje. De virtuoze pianist Ernesto Montenegro liet het publiek swingen met zijn ritmische en melodische spel, ondersteund door een strakke ritmesectie en een spetterende saxofonist. Het quartet speelde zowel eigen composities als klassiekers van onder andere Herbie Hancock, Chick Corea en Tito Puente.

Graziella Hunsel & de ZOJazz band namen het stokje over met een repertoire van smooth jazz, R&B en pop, met een Surinaamse twist. De charismatische zangeres Graziella Hunsel betoverde het publiek met haar warme en soulvolle stem, en bracht een eerbetoon aan haar idolen zoals Whitney Houston, Aretha Franklin en Anita Baker. De ZOJazz band, bestaande uit ervaren muzikanten uit Zuidoost, zorgde voor een groovy en sfeervolle begeleiding.

Een internationaal publiek dat ook voor het eerst Zuidoost bezocht

Het ZOJazz Stage trok niet alleen een lokaal publiek, maar ook gasten uit andere delen van de stad en zelfs uit het buitenland. Zo waren er bezoekers uit Hong Kong, die ons via de landelijke jazzagenda hadden gevonden, en die daarmee ook voor het eerst een bezoek brachten aan Amsterdam-Zuidoost. Wat een prachtige combinatie van culturen en stijlen, die de diversiteit en de kracht van de jazzmuziek lieten zien.

Graziella Hunsel wil graag iedereen bedanken die deze avond mogelijk heeft gemaakt, in het bijzonder: Red Light Jazz, Mensen maken Zuidoost, Simion Blom, het gehele team van het ZOJazz Stage, en de fantastische fotografen Jeremy Paesch.

Zij hoopt dat dit het begin is van een lange en vruchtbare samenwerking tussen het Red Light Jazz Festival en het ZOJazz Stage, en dat we nog veel meer mooie avonden vol jazz kunnen beleven in Zuidoost.

Auteur: Daniel Zondervan

Foto: Jeremy Paesch

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp