Marijke Roskam Rent Haar Achtste Marathon voor KiKa

Geschreven door Op 20 juni 2024

Op 13 oktober gaat Marijke Roskam van start in haar achtste hardloopmarathon, deze keer in Chicago. Naast het voltooien van de race heeft ze een bijzonder doel voor ogen: zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Om dit te bereiken, hoopt ze op de hulp van heel veel badeenden.

Aanstaande zaterdagavond om zes uur start de badeendenrace in het Amstelbad. De eendjes zijn gekoppeld aan lootjes en worden met behulp van een waterslang richting de finish gespoten. Voor de eendjes die als eerste over de finish komen, zijn er prachtige prijzen te winnen.

“Ik verkoop badeenden,” legt Roskam uit. “Race-badeenden. De opbrengst gaat naar mijn sponsorteller voor de Run for KiKa marathon in Chicago. Ik organiseer allerlei acties om fondsen te werven, zoals de verkoop van zelfgemaakte kaarsen en kerstkransen, en onlangs een wijnproeverij met Harold Hamersma. Later dit jaar komt er nog shirtsponsoring bij. En nu dus een badeendenrace. Al het geld dat ik inzamel gaat naar KiKa.”

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. KiKa, opgericht in 2002, zet zich in om hun overlevingskansen te verbeteren. Dankzij de stichting kon het Prinses Máxima Centrum worden gebouwd en gaat er meer geld naar onderzoek. Dit heeft al mooie resultaten opgeleverd: sinds de oprichting is de overlevingskans na vijf jaar gestegen van 72% naar 81%. “We willen naar 100% genezing!” zegt Roskam vastberaden.

Waarom een race in het Amstelbad?
Roskam, die in Amstelveen woont, kiest bewust voor het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel. “Ik vind dit zo’n enorm gezellig zwembad! Ik zwem hier elke week minstens één keer. Komende zaterdag laten we de eendjes te water om 18 uur. Met een waterslang worden ze richting de finish gespoten. Voor de eendjes die als eerste over de finish komen, hebben we allerlei mooie prijzen, zoals een KiKa beer, een grillpan of een bon voor een potje padel. Je kunt nog tot 17 uur loten voor eenden kopen.”

Hoe kun je meedoen?
Kopen van de badeendjes is eenvoudig:
– Scan de QR-code op de poster bij Plus of het Amstelbad (vermeld je e-mailadres bij de koop voor het geval je een prijs wint).
– Vraag Roskam per mail om de code via marijkeroskam@hotmail.com.
– Je kunt haar ook rechtstreeks sponsoren via haar pagina op [runforkikamarathon.nl/marijke-roskam-chicago-2024](https://www.runforkikamarathon.nl/marijke-roskam-chicago-2024).

Een lot voor de badeendenrace kost € 2,50, en voor € 10 kun je vijf eenden laten meedoen.

Kom zaterdag naar het Amstelbad en steun Marijke Roskam in haar inspanningen om geld in te zamelen voor KiKa. Samen kunnen we bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen met kanker.

Auteur: Maurice Becker
Foto: Marijke Roskam


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp