NL Doet! Gezonde Vitaliteitsbeurs

Geschreven door Op 19 maart 2024

Traditioneel doet welzijnsorganisatie Coherente elk jaar mee met NL Doet! Dit is een activiteit van het Oranje Fonds. Organisaties en vrijwilligers worden dan ingezet om maatschappelijk iets te betekenen. Bijdrage dit jaar was een Vitaliteitsbijeenkomst voor 67+ ers in het Dorpshuis Duivendrecht. Hoewel niet allen aan de leeftijdscategorie voldoen waren toch alle wethouders aanwezig: Jacqueline de Maa (Zorg), Paulette Koek-Baks (Economische Zaken) en Victor Frequin Sport en Bewegen). Voor de wethouders van belang dat de inwoners van Ouder-Amstel op een vitale manier oud worden. Verheugend ook het grote aantal bezoekers in het Dorpshuis aan de Vitaliteitsbeurs.

De bezoekers mochten getuige zijn van het openingswoord van de wethouder Sport en Bewegen. Victor Frequin deelde de stelling dat “Gezond en vitaal ouder worden, en langer thuis blijven wonen”, niet vanzelf gaat. Er zijn voorzieningen beschikbaar, zoals een traplift en/of thuiszorg, zijn devies was om elke dag te bewegen, voorzover mogelijk: “Niks doen is geen optie”, aldus Frequin. “Preventief in beweging blijven, zorgt in de regel voor meer vitaliteit”. De wethouder gaf ook alvast het thema van de komende Sportweek in Ouder-Amstel prijs (september) prijs, dat wordt: ‘Ouderen in Beweging’.

De aanwezigen kwamen deze ochtend zeker in beweging. Fysiotherapie Duivendrecht was aanwezig in Zaal 1, met alle informatie over valpreventie en andere vormen van beweging. Apotheek Diemen/ Duivendrecht was aanwezig met een infostand over medicijngebruik en Coherente met haar brede pakket aan bewegingsactiviteiten. NL Doet! bracht de bewoners gezond en vitaal in beweging.

Auteur en Foto: Henk P. Blok

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp