Profielschets ‘De Nieuwe’ vastgesteld door Raad en CdK

Geschreven door Op 19 maart 2024

In een bijzondere raadsvergadering is de profielschets vastgesteld voor de nieuwe burgemeester van Ouder-Amstel. Naast de gemeenteraad en het college was ook de Commissaris van de Koning (CdK) de heer Van Dijk en zijn kabinetschef aanwezig om de profielschets vast te stellen.

Vooraf aan de vaststelling en overhandiging van de profielschets werd een vertrouwenscommissie benoemd, bestaande uit vertegenwoordigers van de raad. Waarnemend burgemeester Joke Geldhof, gaf ruimte aan de voorzitter van de vertrouwenscommissie, mw. Van den Brink – Agtmaal, om toelichting te geven op de door de commissie opgestelde concept profielschets: “De burgemeester die wij zoeken is betrouwbaar en integer en benaderbaar voor inwoners en ondernemers”.

In de concept profielschets zijn opmerkingen verwerkt van 100 inwoners welke hebben meegedaan aan een digitale enquête. CdK Van Dijk stelde in zijn reactie o.a. vragen over de samenwerking binnen de gemeenteraad en de komende ontwikkelingen binnen Ouder-Amstel, zoals de transformatie van kantoren naar wonen/werken, de bestuurlijke vernieuwing en de geplande groei van de gemeente. Met zijn complimenten en de vaststelling van de profielschets volgde de overhandiging van de profielschets, waarmee de wervingsprocedure voor de nieuwe burgemeester is ingezet.

De vacature wordt gepresenteerd in de Staatscourant, daarna kunnen kandidaten zich melden tussen 19 maart en 9 april. Vervolgens gaat de vertrouwenscommissie aan de slag met de kandidaten, welke gescreend gaan worden, en uiteindelijk volgt de installatie van de nieuwe burgemeester per medio december 2024.

Auteur en Foto Henk P. Blok


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp