Opruimen ravage A9 enorme klus

Geschreven door Op 18 april 2021

Het schoonmaken van de rijstroken van de A9 na een ongeval tussen twee vrachtwagens op 16 april heeft heel wat uren in beslag genomen. Die vrijdagavond botste een chauffeur van een vrachtwagen op een stilstaande vrachtwagen ter hoogte van Ouderkerk, met als gevolg dat de lading van de stilstaande vrachtwagen over drie rijstroken verspreid kwam te liggen. De A9 moest voor enige tijd volledig worden afgesloten.

Het Team Hoofdwegen van de Amsterdamse politie laat via social media weten dat bij zo’n ongeval meerdere instanties worden gealarmeerd, waarbij het creëren van een veilige werkplek om de snelweg zo snel weer vrij te kunnen maken de hoogste prioriteit heeft.

Bij Rijkswaterstaat worden bij een dergelijk ongeval processen in gang gezet om afzettingen, het bergen van de vrachtwagens en het reinigen van het wegdek te coördineren.

Veelal kan met bergen en opruimen worden begonnen zodra (een deel van) het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is afgerond. Bij het ongeval vielen geen gewonden. Het uiteindelijke schoonmaken van het wegdek en het bergen van de vrachtwagens namen heel wat uren in beslag. Uiteindelijk werd de A9 weer vrijgegeven.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp