Vijf woningen voor spoedzoekers

Geschreven door Op 18 april 2021

Voor Zenka Leenders uit Amstelveen stond het weekend van 17 en 18 april in het teken van de verhuisdozen in- en uitpakken. Na maandenlang in een hotel te hebben gewoond, is hij dolblij met zijn nieuwe woning in een oud kantoorpand. Samen met vier anderen betrekt hij dit weekend een van de spoedwoningen als economisch dakloze. De vijf woningen aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen zijn onderdeel van een pilot van onder andere de gemeente en De Regenboog Groep, een organisatie die zich inzet voor dak- en thuislozen.

Deze woningen zijn bedoeld voor de zogeheten economisch daklozen. “Dat zijn mensen die geen verslaving of psychiatrische problematiek hebben, maar daardoor geen recht hebben op maatschappelijke opvang en tussen wal en schip vallen op de woningmarkt”, vertelt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Toch blijven de vijf noodwoningen een tijdelijke oplossing, er zijn op dit moment simpelweg te weinig woningen om de steeds groter wordende groep onderdak te bieden. Wethouder Ballegooijen erkent de situatie en legt uit dat er nog een paar jaar geduld nodig is voor dit probleem is opgelost.

bron: nhnieuws.nl


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp